PITAJU DRITANA OKO "KAVČANA": Odbor za bezbednost i odbranu u Skupštini Crne Gore povodom navoda Evropola

V. Kadić /S. Đokić

09. 05. 2022. u 09:12

SKUPŠTINSKI odbor za bezbednost i odbranu obaviće danas kontrolno saslušanje čelnika bezbednosnog sektora Crne Gore - premijera Dritana Abazovića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića u vezi sa navodima Evropola da su službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi "kavačkog" kriminalnog klana.

ПИТАЈУ ДРИТАНА ОКО КАВЧАНА: Одбор за безбедност и одбрану у Скупштини Црне Горе поводом навода Европола

Policajci i kriminalci za istim stolom, Foto Libertas press

Predviđeno je da budu saslušani direktor uprave policije Zoran Brđanin, šef specijalnog policijskog odeljenja Predrag Šuković, ministar unutrašnjih poslova Filip Adzić i vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Savo Kentera.

Predsednik Odbora i jedan od čelnika Demokratskog fronta Milan Knežević kaže da je njegov utisak da su postojale ozbiljne i osnovane sumnje da su delovi bezbednosnog sektora i crnogorskog pravosuđa srasli sa kriminalnim grupama i kriminalnim klanovima.

- To potvrđuju snimci, izjave i dešavanja sa kojima se suočavamo u proteklih godinu i po.

Postavlja se pitanje da li bi mi kao društvo došli do ovih informacija da one nisu, u vidu transkripta, objavljene na portalu Libertas.

Stavovi bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića izneti nakon poslednjih informacija uneli su sumnju u njegov i rad Specijalnog državnog tužilaštva.

Foto Gov.me

U Podgorici se juče nezvanično čula informacija da su pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja kojim rukovodi Predrag Šuković otkrili identitet policajaca koji se pominju u kriptovanoj komunikaciji koju je sa navodnim šefom kavačkog kriminalnog klana Radojem Zvicerom vodio policajac Petar Lazović. Priča se da policija proverava ko je koristio nadimak "Tigar" na kriptovanoj "skaj" aplikaciji. U prepisci koju je sin bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića vodio sa Zvicerom pominje se i policajac Slobodan, za koga je Evropol, kako je objavio portal Libertas, tražio da se utvrdi ko je.

Iz prepiske umešanih se vidi kako Zvicer nudi da sa njegovim gostima Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem sada optuženim za najmonstruoznije zločine, pođe u policiju na informativni razgovor, ali da mu Petar Lazović govori da ne mora. Objašnjava mu da su oni (Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kojim je rukovodio njegov otac) poslali kotorskoj policiji dopis da su već obavili razgovor sa njima.

RASKRINKAĆU "AGENTA KENTERU"

Predsednik Odbora za bezbednost i dobranu Milan Knežević izjavio je da je izabrani v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost "registrovani agent CIA"!

- Kentera je  simbol DPS politike i umrežen je sa zapadnim službama. On je formirao DFC, organizaciju koja je vodila policiju i gasila slobodu govora, progonila Srbe. On je gasio portale kao šo su Borba i IN4S.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)