AUTOMOBIL ODJEDNOM POČEO DA "TALASA" PO PUTU: Detalji nesreće u kojoj je Rasim LJajić teško povređen, a Gogić poginuo

E. V. N.

11. 04. 2022. u 07:21

RASIM Ljajić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče ujutro, na auto-putu Beograd - Niš, kod mesta Ražanj, dok je njegov saputnik Branko Gogić (45), direktor JP "Emisiona tehnika" i visoki funkcioner stranke, predsednik Izvršnog odbora, poginuo na mestu.

АУТОМОБИЛ ОДЈЕДНОМ ПОЧЕО ДА ТАЛАСА ПО ПУТУ: Детаљи несреће у којој је Расим Љајић тешко повређен, а Гогић погинуо

Foto J. Ćosin

Automobil "škoda superb", kojim je upraljvao Gogić, iz još neutvrđenih razloga, iznenada je, nešto posle 9 časova, počeo da "talasa" po putu". Onda je automobil probio bankinu i sleteo na zelenu površinu ispod auto-puta i, posle skoro 100 metara "leta", prevrnuo se na krov.

Od zadobijenih povreda, uprkos naporima policije i vatrogasaca koji su morali da seku lim i svim silama se trudili, zajedno sa kolegama iz Hitne pomoći, da povređene izvuku iz vozila, Gogić je na licu mesta preminuo.

Rasim Ljajić, koji se nalazio u vozilu, prevezen je ubrzo u Klinički centar u Nišu i, prema prvim nalazima lekara, nije životno ugrožen. Iako, kako kažu u UKC Niš, ima ozbiljne povrede grudnog koša, lider SDPS je stabilno i u svesnom stanju.

- Ljajić je oko 10.15 primljen u UKC Niš sa teškim povredama - rekao je Zoran Perišić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra. - Ima prelom tri rebra, zasada bez povrede plućnog krila. Ima i prelom bočnih nastavaka, pršljanskih tela u lumbalnom delu kičme, bez oštećenja spinalnog kanala. Ima prelom bočnih masa vratnog drugog pršljanskog tela, bez oštećenja spinalnog kanala. I ima prelom lopatične kosti.

Branko Gogić, Foto Privatna arhiva

Prema rečima dr Perišića, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije nalazi su A1 šoku Klinike za anesteziju.

- Ono što je dobro jeste da je njegovo opšte stanje prihvatljivo - rekao je dr Perišić.

- Stabilno je, dobrog pritiska, svestan. Ispostavilo se da na početku dijagnostike njegovo stanje ne zahteva intervenciju, tako da na miru sprovodimo dijagnostiku.

Kako je istakao, "Ljajićevo stabilno stanje nagoveštava da će nakon udesa on proći dobro". Dr Perišić je dodao i da ga je pozvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić da pita kako je povređeni i naložio da se angažuju sve ekipe.

Rasim Ljajić, Foto Tanjug

Inače, na mestu udesa od juče izjutra bile su angažovane brojne policijske i vatrogasne ekipe. Uviđaj na ovom delu puta trajao je više sati, ali nije bilo nekog ozbiljnijeg i dužeg zastoja u saobraćaju. Istraga će pokazati šta je stvarni uzrok ove saobraćajne nesreće, ali prema prvim nezvaničnim informacijama, sumnja se da je nesreći mogao da "kumuje" vlažan kolovoz odnosno smanjena vidljivost usled kiše koja je juče ujutro padala u tom delu Srbije.

Rasim Ljajić i Branko Gogić, osim što su bili stranačke kolege i dobri prijatelji, često su putovali zajedno. Juče su se njih dvojica Gogićevim privatnim automobilom zaputili u Tursku.

Nastradali Branko Gogić rođen je 15. aprila 1977. u Smederevu. U Beogradu je diplomirao ekonomiju, a zatim završio i master studije na smeru Ekonomska diplomatija. Od marta 1999. bio je zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova gde je radio u Direkciji za imovinsko-pravne i finansijske poslove ministarstva, a zatim u generalnim konzulatima i ambasadama Republike Srbije u Rijeci, Zagrebu i Beču.

Od januara 2009. radio je u Diplomatskom protokolu. Kao konsultant, radio je na mnogobrojnim projektima širom Srbije. Član je SDP-a od njenog osnivanja, 2009, narodni poslanik u sazivu 2012-2014. godine. Godinu dana je radio kao koordinator SDP Srbije, nakon čega je izabran na mesto predsednika Izvršnog odbora. Smrt ga je zatekla na mestu direktora JP "Emisona tehnika".

Knjiga žalosti

SOCIJALDEMOKRATSKA partija Srbije saopštila je da jučerašnja tragedija predstavlja težak dan za partiju, dan tuge i velike žalosti:

- Naše misli su sa porodicom Branka Gogića, koji je celu svoju karijeru i društveni angažman posvetio radu u najboljem interesu Srbije i njenih institucija i građana.

Obaveštavamo javnost i sve zainteresovane da će u ponedeljak, od 9 časova, biti otvorena knjiga žalosti u prostorijama stranke u Dečanskoj 1 u Beogradu.

O vremenu i mestu komemoracije i sahrane, javnost će naknadno biti obaveštena.

Foto RTS

SUPRUGA TV VODITELjKA

BRANKO Gogić je iza sebe ostavio ćerku i suprugu Nadu Gogić, poznatu voditeljku, koja je donedavno radila na RTS.

Inače, Branko je pre nekoliko godina doživeo tešku saobraćajnu nesreću, ali tada je prošao bez posledica.

Foto J. Ćosin

Ministarka Matić: Ne seća se

TATJANA Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i potpredsednica SDP, posetila je juče Ljajića u bolnici.

- Razgovarali smo u bolnici, pitao me je kako sam, šta ima novo... On se ne seća kako je došlo do nesreće. Gospodin Ljajić je stabilno, svestan je i dobro se oseća. Nadamo se da će se brzo oporaviti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)