SAUČESNICI "PALI", PUCAČ POBEGAO U BiH?: Rasvetljena surova likvidacija Branislava Penčića u Obrenovcu, traga se još za Damirom P.

E. H.

25. 03. 2022. u 07:45

PRIPADNICI MUP Srbije rasvetlili su mafijaško ubistvo Branislava Penčića (41) u Obrenovcu.

САУЧЕСНИЦИ ПАЛИ, ПУЦАЧ ПОБЕГАО У БиХ?: Расветљена сурова ликвидација Бранислава Пенчића у Обреновцу, трага се још за Дамиром П.

MUP Srbije

Kao direktni izvršilac označen je Damir P. (26), državljanin Bosne i Hercegovine, i za njim je raspisana međunarodna poternica, dok je dvojicu, kako se sumnja, njegovih saučesnika, Šaina U. (52), državljanina Severne Makedonije i Beograđanina Igora B. (44) policija uhapsila i predala Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Oni se sumnjiče za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu i tokom saslušanja branili su se ćutanjem. Na predlog tužioca, određen im je pritvor do 30 dana.

Zločin se dogodio u subotu po podne, ispred roditeljske kuće žrtve u Ulici Vuka Karadžića. Dvojica maskiranih napadača čekala su metu na obližnjem parkingu u "fijat puntu", koji su prethodno uzeli iz rentakar agencije. U trenutku kada je Penčić izlazio sa suprugom, i prilazio svom automobilu, iz "punta" je, kako se sumnja, izašao suvozač Damir P. i pucao mu tri puta u grudi.

Penčić se srušio bez glasa i u prvom trenutku prolaznici su pomislili da mu je pozlilo. Njegova supruga je počela da doziva pomoć. Ubrzo su stigle ekipe Hitne pomoći i policije. Penčić je odmah prebačen u Urgentni centar u Beogradu, ali je ubrzo izdahnuo.

Branislav Penčić / Foto Š. M. - privatna arhiva

Utvrđeno je da je u njega pucano iz pištolja sa prigušivačem, a da su napadač i saučesnik pobegli posle zločina. Ipak, "fijat punto" i dvojicu muškaraca u njemu zabeležilo je i nekoliko kamera sa video-nadzora na okolnim zgradama. Kako saznajemo, posle likvidacije, oni su se odvezli u okolinu Obrenovca, ostavili "punta", a ušli u "škodu". Šain U., za kojim je inače raspisana poternica u Severnoj Makedoniji zbog izbegavanja izdržavanja kazne za trgovinu narkoticima, krenuo je ka Mađarskoj, ali je uhapšen na graničnom prelazu. Prema našim informacijama, Igor B. je Damira P. dovezao do granice sa BiH, pa se pretpostavlja da je on tamo našao sklonište, dok je Beograđanin nešto kasnije uhapšen. Istražitelji veruju da su trojica osumnjičenih samo izvršioci, i da im je neko izdao nalog da izvrše zločin.

Penčić je, inače, živeo na relaciji Beč - Obrenovac, a operativni policijski podaci su ga vezivali za navodnu trgovinu narkoticima. Hapšen je i osuđivan nekoliko puta, ali se sve to dešavalo pre dvadesetak godina, dok je bio mlađi. U poslednje vreme, navodno, povukao se iz kriminalnih voda i živeo je daleko od bilo kakvih sukoba.

Ipak, svi su znali da nije u dobrim odnosima sa grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, posebno sa njihovim saradnikom Nikolom Vuševićem, Džonijem sa Vračara. Ovaj Obrenovčanin je do 2013. bio vođa partizanovih navijača "Hed hanters", a nekoliko puta bio je na meti nepoznatih pucača. Ispred autobuske stanice u svom gradu teško je ranjen 2016, ali je tada uspeo da preživi.

ULETEO U SMRTONOSNU KLOPKU

- PO načinu kako mu je spremljena smrtonosna klopka i kako je ubijen, istraga je od prvog trenutka smatrala da je reč o mafijaškom prebijanju dugova - navodi izvor "Novosti". - Neke indicije govore da je reč o trgovini narkoticima, ali za to se još prikupljaju dokazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!