KOPALI PO GROBU DA NAĐU DUKATE: Lopovi "uzalud" oskrnavili humku Aleksandra Jankovića u Bačkom Petrovom Selu

Lj. Preradović

23. 03. 2022. u 06:57

JOŠ se nismo oporavili od šoka zbog smrti oca, a samo nekoliko dana kasnije, užasnula nas je vest da je neko otkopavao humku ispod koje počiva, misleći da je sahranjen sa novcem i dragocenostima.

КОПАЛИ ПО ГРОБУ ДА НАЂУ ДУКАТЕ: Лопови узалуд оскрнавили хумку Александра Јанковића у Бачком Петровом Селу

humku ostavili raskopanu, Foto ilustracija

Po selu se govorkalo da smo ga sahranili sa novcem, dukatima i nakitom, a od toga ništa nije tačno. Zbog tih glasina, neko je oskrnavio očev grob, a kada su lopovi videli da u sanduku nema nikakvih dragocenosti, tako raskopanog su ga ostavili.

Ogorčen nemilim događajem iz noći između 20. i 21. marta, na groblju u Bačkom Petrovom Selu, ovo u razgovoru za "Novosti" kaže Mihajlo Janković, sin pokojnog Aleksandra Jankovića (65), koji je na Pravoslavnom groblju u tom mestu sahranjen 19. februara.

- Otac se zbog bolesti upokojio 17. februara - kaže Mihajlo.

- Umro je u bolnici, gde je po prijemu skinuo zlatan prsten i lančić, koje je imao na sebi, i to nam je kasnije predato. Sahranjen je bez tog nakita. Posle sahrane, celo selo je pričalo da smo mu stavili zlatne dukate na oči, što nije istina.

Aleksandar Janković, Foto privatna arhiva

Da je grob Aleksandra Jankovića oskrnavljen, njegove najmilije je obavestilo komunalno preduzeće, koje brine o Pravoslavnom groblju u Bačkom Petrovom Selu. Njihov radnik je uočio da je grob otkopavan, pa je odmah obavestio nadležne u firmi, a oni policiju.

- Odmah sam otišao na groblje, i tamo su već kod očevog otkopanog groba bili inspektori i obavljali su uviđaj - prepričava nam Mihajlo prizor koji je zatekao.

- Sanduk nije oštećen, a iskopali su pola groba, verovatno pokušavajući da izvuku sanduk napolje. Pljačkaši su poklopac podbočili nekom daskom. Izvukli su jastuk ispod glave mog oca.

Ne krijući ozlojeđenost zbog skrnavljenja očeve večne kuće, Mihajlo se nada da će počinioci biti brzo otkriveni i da će odgovarati za ovo nedelo koje su počinili.

POSLOVAN ČOVEK

SADA pokojni Aleksandar Janković je, kako kaže sin Mihajlo, bio poslovan čovek.

- Otac se godinama bavio perjem i tekstilom - veli nam Mihajlo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić