HICI U GRUDI ZBOG SUKOBA OKO DROGE? Policija nastavila da prikuplja dokaze o likvidaciji Branislava Penčića (41) u centru Obrenovca

E. H.

21. 03. 2022. u 21:48

POLICIJA još traga za dvojicom napadača, koji su u subotu po podne napravili sačekušu bivšem navijačkom vođi Branislavu Banetu Penčiću (41) u Obrenovcu i smrtno ga ranili. Istraga zločina zasada ide u nekoliko pravaca, a u fokusu je njegov sukob sa pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pre svega sa njima najbliskijim Nikolom Vuševićem, zvanim Džoni sa Vračara. Da li je sa te strane stigao nalog za smrt, pokazaće rasvetljavanje ovog mafijaškog smaknuća.

ХИЦИ У ГРУДИ ЗБОГ СУКОБА ОКО ДРОГЕ? Полиција наставила да прикупља доказе о ликвидацији Бранислава Пенчића (41) у центру Обреновца

Branislav Penčić / Foto Š. M. - privatna arhiva

Penčić je svojevremeno bio vođa jedne frakcije navijača Partizana, nazvane "Hedhanters" (lovci na glave). Poslednjih godina, policija je o njemu imala operativne podatke da je deo kriminalne grupe koja švercuje narkotike u zemljama zapadne Evrope.

- Često je putovao na relaciji Beč - Beograd, odnosno Obrenovac - navodi naš sagovornik blizak istrazi, koja pokušava da rasvetli zločin. - Imamo saznanja da se sa Belivukom i Miljkovićem sukobio upravo zbog narkotika i to je trajalo godinama unazad. Najveći nesporazumi, međutim, bili su između njega i Vuševića, koji je važio za vođu "vračarske ekipe", odane Belivuku i Miljkoviću. Borba za tržište droge i dalje uzima žrtve. U tom svetu se mahom vode parolom "ko će pre". Onaj ko prvi udari na suparnika je u prednosti. To je osnova njihove borbe za preživljavanje.

Na Penčića je pucano i 2016. godine, u centru Obrenovca, nedaleko od autobuske stanice. On tada nije hteo da sarađuje sa policijom, a govorilo se da zna odakle je stigao metak. Navodno, sam je posle toga prebio krvavo "dugovanje". Pre toga je, takođe, još dva puta bio meta oružanog napada. Četvrti pokušaj da ga ubiju, u subotu po podne, po njega je bio koban. Preminuo je u beogradskom Urgentnom centru. Tri hica u grudi, iz pištolja sa prigušivačem, bila su fatalna.

Ubice su ga čekale u "fijat puntu". Kada je izašao iz roditeljske kuće u Ulici Vuka Karadžića, iz auta je izašao suvozač i zapucao. Bio je maskiran, kao i vozač "punta". Penčić je bio u društvu supruge, koja je počela da vrišti i doziva pomoć. Ustreljenom muškarcu, međutim, nije bilo spasa.

Za to vreme napadači su pobegli. Policija je tokom uviđaja skinula snimke sa nekoliko kamera sa video-nadzora. Na njima se, prema nezvaničnim saznanjima, vidi "fijat punto" i u njemu dvojica maskiranih, kako beže posle pucnjave.

DEBEO DOSIJE

BEOGRADSKA policija ima o Penčiću podebeo dosije. Osuđivan je više od deset puta i to za različita krivična dela. Do 2008. godine protiv njega je podneto 12 krivičnih prijava, mahom za trgovinu narkoticima, napade na službena lica (policija), krađe...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)