SRBIN U ŠVEDSKOJ STRADAO PRED BRATOM: Detalji ubistva Gorana Nikolića iz Vrbasa, cveće i sveće na mestu tragedije

Novosti online

20. 02. 2022. u 20:49

GORAN Nikolić (50) iz Vrbasa ubijen je u četvrtak uveče u švedskom gradu Horbiju, dok je sa svojim bratom zaključavao prodavnicu koju je držao.

СРБИН У ШВЕДСКОЈ СТРАДАО ПРЕД БРАТОМ: Детаљи убиства Горана Николића из Врбаса, цвеће и свеће на месту трагедије

EPA

Naime, na Nikolića su nasrnula dvojica naoružanih lopova, a on je, braneći se od njih, nastradao. Kako piše švedski portal Astonbladet, na Nikolića su nasrnuli maskirani napadači koji su kasnije pobegli na biciklima.

- Goran je sa svojim bratom zaključavao prodavnicu, kada su im prišli maskirani lopovi i zatražili novac. Nikolićev brat je odmah raširio jaknu i rekao da para nema, pa pokušao da smiri situaciju - priča prijatelj ubijenog.

Kaže da je Goran bio krupan čovek i karatista i da je odmah skočio na lopove i razoružao jednog koji je nosio nož i pretio njime.

Pao je teško ranjen na par koraka od brata

- Dok je to radio, drugi, koji je bio sakriven iza kombija, verovatno je iz straha zapucao i ubio ga. Prvi metak ga je pogodio u glavu, drugi u leđa. Pao je teško ranjen na samo par koraka od brata koji je prošao bez ikakvih povreda - navodi prijatelj i dodaje da su policija i hitna pomoć brzo stigle.

Prema pisanju švedskih medija, Goran je još bio živ po dolasku ekipa, ali je umro te noći.

- On je bio duša od čoveka, nema kome nije pomogao od naših ljudi u Švedskoj. U Skandinaviju je otišao pre 25 godina, tamo je živeo sa ženom i ćerkom. Tamo mu stanuje i brat, a sestra se kreće na relaciji Švedska - Srbija, samo im majka živi u rodnom Vrbasu - objašnjava drug. - Goran je uvek bio hrabar i dobar, to što je pružio otpor, nažalost ga je koštalo života. Još uvek se ne zna kada će biti sahranjen, pošto policija i dalje obavlja istragu.

Foto: Privatna arhiva

Napadači uhapšeni, u pritvoru

Dvojica muškaraca osumnjičena da su pucala u Nikolića uhapšeni su posle saslušanja u policiji, preneo je portal Ekspresen.

- Policija ih je privela, a nakon što su ispitani, određeno im je zadržavanje. Muškarci su saslušavani u petak, ali za sada nema novih detalja o zločinu - prenosi portal.

Na mestu na kome je Goran Nikolić nastradao, građani su zapalili sveće i ostavili cveće.

- Ceo grad tuguje za njim. Svi su ga voleli i poštovali - naveo je izvor.

 

Zbog zločina otvorena crkva: Suprotstavljamo se nasilju

Kako prenose švedski portali, u blizini mesta zločina nalazi se crkva koja se trenutno renovira, ali koja je od petka ponovo otvorena, a zaposleni u njoj razgovaraju sa uznemirenim građanima.

- Želimo da damo ljudima priliku da se okupe i podrže jedni druge u ovome. To što se dogodilo je užasno, jedna u nizu mnogobrojnih pucnjava u našoj zemlji. Nasilje je sve češće, želimo da pokažemo da se tome suprotstavljamo - izjavio je za lokalne medije pastor Olof Sandstrem.

BONUS VIDEO - ODALI POČAST LjUBIŠI MRDAKU: Porodica i prijatelji okupili se na mestu ubistva radnika obezbeđenja

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)