NA ARKANOVOM GROBU I UNUK ŽELJKO: Najbliža porodica i prijatelji na pomenu povodom godišnjice smrti Željka Ražnatovića

V. N.

15. 01. 2022. u 19:43

NA Novom groblju u Beogradu u subotu je održan pomen Željku Ražnatoviću Arkanu, koji je pre 22 godine ubijen u hotelu "Interkontinental". Obeležavanju godišnjice smrti predsednika Stranke srpskog jedinstva i komandanta Srpske dobrovoljačke garde prisustvovali su najuža porodica, udovica Svetlana, ćerka Anastasija, sin Veljko sa suprugom Bogdanom, ostala rodbina i prijatelji.

НА АРКАНОВОМ ГРОБУ И УНУК ЖЕЉКО: Најближа породица и пријатељи на помену поводом годишњице смрти Жељка Ражнатовића

Foto ATAImages

Nešto pre 11.00 časova obučeni u crno i u tišini na grob su stigli Ražnatovićevi najbliži, koji su zapalili sveće za pokoj duše. Pomenu je u subotu prvi put prisustvovao i Arkanov unuk i imenjak Željko, u rukama bake Svetlane.

Podsetimo, Željko Ražnatović Arkan (48) ubijen je 15. januara 2000. godine u holu beogradskog hotela "Interkontinental". On je oko 17.00 časova upucan hicima iz heklera, a osim njega ubijeni su i njegovi prijatelji Milenko Mandić Manda (44) i Dragan Garić (47). Njih trojica su posle pucnjave ostali da leže na podu u lokvi krvi.

Nekadašnji komandant Srpske dobrovoljačke garde pogođen je sa tri hica u glavu, jedan metak prošao mu je kroz levo oko. Ražnatović je u bolnicu dovezen gotovo klinički mrtav, gde je uprkos borbi lekara da mu spasu život, izdahnuo. Za vreme atentata, Arkanova supruga i pevačica Svetlana, bila je u hotelskom butiku sa sestrom Lidijom.

Za organizatore atentata bili su optuženi Miroslav Đuričić i Dragan Nikolić Gagi. Oni su, prema pravosnažnoj presudi, okupili ekipu, predvođenu bivšim policajcem iz Loznice Dobrosavom Gavrićem da ubije Željka Ražnatovića. Đuričić je 2018. godine ubijen u Južnoafričkoj Republici, 12 godina posle bekstva iz Srbije. Od desetak optuženih, u zatvoru je još jedino Dragan Nikolić Gagi. Ostali su izdržali kazne i sada su slobodni.

Foto ATAImages

MOTIVI

MEĐU motivima za Arkanovu likvidaciju pominju se novac od transfera fudbalera, "reket", haška optužnica, koja se navodno "smešila" Ražnatoviću, sukob sa Miloševićem i bliskost sa pojedinim opozicionim liderima, posebno sa Zoranom Đinđićem. Ipak, kao razlog njegovog smaknuća ne može da se zanemari ni direktna Arkanova umešanost u ubistva "viđenijih" ljudi srpskog podzemlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)