POKRENUTA ISTRAGA I PROTIV SINOVA GORANA DŽONIĆA: Tužilac traži pritvor do 30 dana

J. Ćosin

23. 10. 2021. u 19:12

VIŠE javno tužilaštvo u Nišu je nakon današnjih saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv trojice okrivljenih Gorana Džonića, S.Dž. i M.Dž. (Goranovi sinovi) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo.

ПОКРЕНУТА ИСТРАГА И ПРОТИВ СИНОВА ГОРАНА ЏОНИЋА: Тужилац тражи притвор до 30 дана

Foto: Privatna arhiva

Takođe, Višem sudu u Nišu je podnet predlog da se protiv okrivljenih odredi pritvor u trajanju do 30 dana kako bi se sprečio uticaj na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo, čije je izvršenje uznemirilo javnost.

Oni su juče saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Tom prilikom, Goran Džonić je promenio svoju odbranu, i branio se ćutanjem.

On pred tužiocem nije optužio osobe koje je isprva naznačio kao saizvršioce, već se u tužilaštvu branio ćutanjem. Goran Džonić uhapšen je u četvrtak nakon što je u dvorištu kuće njegovog sina pronađen novac koji je, kako se sumnja, pripadao ubijenom Goranu Đokiću. Dan kasnije ispitani su i njegovi sinovi koji su prošli poligraf, ali je u subotu tužilaštvo ipak zatražilo pritvor i za njih dvojicu. 

Na početku Moravske ulice u Moravcu, gde se nalaze kuće osumnjičenog i žrtava, na betonu je napisan crvenim sprejom grafit "Pravda za Džoniće". Da apsurd bude veći, grafit je napisan ispred bandere na kojoj je zalepljena umrlica Đokića i gde je ova porodica poslednji put viđena 26. septembra oko ponoći.

Meštani su u šoku zbog svega što se dogodilo, retko pristaju na razgovor sa medijima. 

Zasad nema informacija da li su saslušani i zadržani Konstantin i Kostadin Milošević, koji su uhapšeni u petak u Nišu, nakon što ih je Džonić označio kao saizvršioce u trostrukom ubistvu porodice Đokić iz Aleksinca. U pitanju su dva rođena brata koja žive u okolini Niša i koji su od ranije poznati policiji, ali za koje ne postoje dokazi, osim ranije tvrdnje Džonića, da su umešani u  ovaj zločin.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Potraga za novcem Đokića: Radnici otkopavaju imanje Džonića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAPLENA NA GRADINI: Krio  27.5 kilograma marihuane u automobilu