BIA PRIKAZALA SNIMAK: Ovako je otkrivena tajna soba užasa u Ritopeku (VIDEO)

Novosti online

17. 10. 2021. u 13:23

BEZBEDNOSNO-informativna agencija (BIA) danas je objavila snimke na kojima se vidi upad u kuću Veljka Belivuka u Ritopeku od 4. februara ove godine, kao i snimak pronalaženja tajne sobe u kojoj su vršena najteža krivična dela.

БИА ПРИКАЗАЛА СНИМАК: Овако је откривена тајна соба ужаса у Ритопеку (ВИДЕО)

Foto: Ilustracija

 Kako se na snimku vidi, na ulazu u tajnu sobu je velika količina pepela.

- Ovo su snimci akcije Bezbednosno informativne agencije, koje je sprovela sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i MUP-om Repiblike Srbije, a na planu hapšenja organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk. U okviru hapšenja pomenute kriminalne grupe primenjivane su najstrože metode i sredstva rada Agencije, uključujući ugradnju prislušnih sredstava, instaliranje uređaja za praćenje, ugradnji kamera za video nadzor, uz konstantno praćenje na terenu, a što je rezultiralo akcijom hapšenja 26 lica - navodi se u snimku.

Kako se dodaje, većina članova grupe suočena je sa kaznom doživotnog zatvora.

Potom je prikazan snimak upada u kuću u Ritopeku 4. februara 2020. godine, a zatim i pronalazak tajne sobe gde su vršena najteža krivična dela od strane ove organizovane kriminalne grupe. Pomenuta tajna soba je pronađena tako što su pripadnici BIA sproveli kamere kroz ventilacione cevi, a sve to se vidi na snimku koji je objavljen.

Akciju možete pogledati na 38. minutu video-snimka:

Posle razgovora sa značajnim brojem pripadnika klana Belivuk - Miljković, policija je došla do informacija koje su je odvele do tajne sobe koja se nalazi u kući u Ritopeku.

- U toj kući, "kući strave", dovođeni su ljudi koji su na najsuroviji i najmonstruozniji način ubijani.

U sklopu te kuće pronađena je i tajna prostorija, vrlo vešto i efikasno sakrivena, do koje možda ne bismo došli da nije bilo onih koji su bili spremni da podele tu informaciju sa nama i u kojoj smo pronašli zastrašujuće veliku količinu naoružanja, više od 10 kilograma raznih vrsta eksploziva, pripremljenih i spremnih da budu aktivirani. U toj prostoriji smo pronašli i industrijske mašine za mlevenje mesa, za mlevenje kostiju.

Pripadnici naših forenzičkih timova rade na istraživanju bioloških tragova kojih ima u velikoj količini - istakao je ministar Vulin.

 

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 27. septembra 2021. godine donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Veljka Belivuka, zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMAK! Ubistvo Vlastimira Miloševića na šinama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)