REŠENA MISTERIJA SMRTI ČOBANINA NA PEŠTERU: Mustafu sin pronašao sa ubodnom ranom u predelu grudi - evo šta je pokazala obdukcija

N. Kočović

12. 08. 2021. u 11:53

MUSTAFA K. (69), kojeg je sin pronašao bez znakova života na livadi u selu Kanjevina kod Sjenice, ipak nije ubijen, već je život izgubio spletom nesrećnih i čudnih okolnosti, saznaju Večernje novosti.

РЕШЕНА МИСТЕРИЈА СМРТИ ЧОБАНИНА НА ПЕШТЕРУ: Мустафу син пронашао са убодном раном у пределу груди - ево шта је показала обдукција

Foto: Tanjug/Nataša Lazarević

Naime, ovaj domaćin iz sela udaljenog 10 kilometara od Sjenice, tokom dana je izveo stoku na ispašu u udaljeni i teško pristupačni deo Kanjevine, ali se, za razliku od ranijih dana, nije vratio u predviđenom roku.

Njegov sin, strahujući da mu je pozlilo, krenuo je da ga traži. Pronašao ga je kako leži na livadi, sa vidljivom mrljom od krvi u predelu leve strane grudnog koša.

- Odmah je pozvao Hitnu pomoć, ali su lekari samo konstatovali smrt, a zbog bojazni da je Mustafa ubijen obavestili su policiju koja je, u prisustvu zamenika Višeg javnog tužilaštva iz Novog Pazara počela da radi uviđaj i pretražuje okolinu – priča naš izvor iz istrage.

Telo nesrećnog starca poslato je na obdukciju, a dok su se čekali rezultati policajci su pokušavali da utvrde kako je Mustafa stradao.

- U početku je sve delovalo da se radi o ubistvu, pa smo počeli da ispitujemo da li je sa nekim bio u svađi, kakvi su porodični i komšijski odnosi, ali bez rezultata, nije bilo motiva ili razloga da ga neko povredi – dodaje on.

Ipak, policajcima je pažnju privukao nožić u unutrašnjem džepu jakne koji je Mustafa poneo sa sobom kada je izveo stoku na ispašu.

- U tom trenutku smo uzeli u razmatranje i mogućnost da je to sečivo kojim mu je naneta smrtonosna povreda. Čekali smo obdukcioni nalaz koji je potvrdio da se oblik ubodne rane poklapa sa tim nožem. Ne postoje dokazi da ga je bilo ko ubo tim nožem, već je najverovatnije Mustafa izgubio ravnotežu, pao i ubo se na svoj nož, a u prilog toj tezi ide i rupa na jakni koja se nalazi u predelu rane na njegovim grudima – zaključuje naš izvor.

Nakon izvršene obdukcije, telo je predato porodici, a Mustafa je sahranjen u prisustvu rođaka i komšija.

- Mustafa je bio dobar čovek, komšija, domaćin. Ceo život je živeo pošteno, žalosno je da ovako skonča – kratko nam je rekao jedan od žitelja Kanjevine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju