POSLE SVAĐE UBIO SUPRUGU? Tužilaštvo u Novom Sadu podiglo optužnicu zbog zločina u Temerinu

Lj. P.

29. 07. 2021. u 21:17

VIŠE javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Bele Kihuta (67) iz Temerina zbog sumnje da je, u porodičnoj kući u Proleterskoj ulici broj 12, usmrtio dve godine mlađu suprugu Gizelu, potvrđeno je "Novostima" u ovom tužilaštvu.

ПОСЛЕ СВАЂЕ УБИО СУПРУГУ? Тужилаштво у Новом Саду подигло оптужницу због злочина у Темерину

Foto Z. Grumić

Šesdesetsedmogodišnjak je uhapšen 2. februara uveče i od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je poslednji put produžen do 4. avgusta.

Nesrećna žena je preminula usled zadobijenih udaraca. Telo nasmrt pretučene Gizele, prema izjavama komšija, pronašla je jedna od njihove dve ćerke, koja je došla do roditeljske kuće zabrinuta jer joj se ni majka ni otac nisu javili na nekoliko telefonskih poziva.

Bela i Gizela su se, prema nezvaničnim saznanjima, posvađali, da bi u jednom trenutku muž nasrnuo na suprugu i počeo da je udara rukama i nogama, a zatim ju je, kako se pretpostavlja i zadavio. Po rečima žitelja Proleterske ulice, Bela je u trenutku hapšenja bio u alkoholisanom stanju, a testiranjem je utvrđeno da je imao 1,7 promila alkohola u krvi. Dok su mu stavljali lisice na ruke, nije se opirao.

Jedan od komšija je posle porodične tragedije ispričao da nesrećna žena nikada nije htela, ili nije smela da prizna da je Bela tuče i da ga prijavi za nasilje. Poznanici kažu da su se supružnici često svađali, i misle da je glavni razlog za bračne razmirice bio alkohol i da su, navodno, oboje voleli da popiju.

Komšije pričaju da je Gizela nekoliko puta ostavljala Belu, odlazeći kod svojih ćerki na po mesec ili dva, ali se, ipak, opet vraćala svom suprugu. Pre pet godina ga je, kako se nezvanično saznaje, policija i privodila zbog sumnje na nasilje u porodici ali je, nakon saslušanja kod tužioca, bio prekršajno kažnjen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka