DETALJI SA SASLUŠANJA Ovim rečima se Olgica branila: Sve usluge koje sam pružala pacijentima bile su kozmetičke prirode

N. BIJELIĆ

04. 06. 2021. u 06:00 >> 04:26

NISAM kriva. Negiram sve navode krivične prijave. Nikada se nisam predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine. Sve usluge koje sam pružala pacijentima bile su kozmetičke prirode.

ДЕТАЉИ СА САСЛУШАЊА Овим речима се Олгица бранила: Све услуге које сам пружала пацијентима биле су козметичке природе

Olgica Markanović / Foto Instagram

Ovo je juče, na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, u svoju odbranu iznela Olgica Markanović (31), osumnjičena da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike. Na teret joj se stavljaju teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo, nadriapotekarstvo, kao i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Za sada se policiji javilo 11 osoba, koje su, kako tvrde, imale određene probleme nakon što su kod nje bile na tretmanu.

- Tretmane pacijentima sam pružala uređajem "plazma pena", koji ne predstavlja medicinsko sredstvo, već kozmetičko, a posedujem i sertifikat za njegovu upotrebu - rekla je, između ostalog, Markanovićeva.

- Pretpostavljam da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli da nastanu ukoliko se nisu pridržavali striktnog uputstva za adekvatan oporavak. Recimo, korišćenjem solarijuma ili su se izlagali suncu pre nego što se koža oporavila.

ODBRANA Advokati Jovana Ralević i Nikola Dumnić, Foto Z. Jovanović

Foto Arhiva

Na predlog Tužilaštva, Prvi sud joj je odredio pritvor do 30 dana, jer nema prijavljeno boravište na teritoriji Srbije.

Ova odluka je doneta i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla da utiče na oštećene i svedoke, kao i da bi mogla da ponovi krivično delo.

Markanovićeva je uhapšena u utorak na granici sa Hrvatskom. Ona je juče, prema nezvaničnim informacijama, rekla da nigde nije bežala, već da je privedena kada je htela da se javi na poziv policije. Navodno je kazala i da je sve ovo "organizovana hajka protiv nje".

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje, radi donošenja konačne odluke.

 

Usmeno prepisivala lekove

MARKANOVIĆEVOJ se na teret stavlja da je od aprila prošle do polovine januara ove godine, u neregistrovanom Medicinsko-estetskom centru Tayas pružala i izvodila medicinske estetske zahvate nad pacijentima (spaljivanje hrskavice nosa, spaljivanje mladeža i ožiljaka, spaljivanje kapaka) i usmeno prepisivala lekove, što je sve za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja pacijenata. U tome joj je, kako se tvrdi, pomagala J. T., koja joj je omogućila prostor, primala pacijente i davala im konsultacije. Protiv J. T. će prijava biti podneta u redovnom postupku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere