DETALJI SA SUĐENJA: Slavko je tasta pretukao do smrti, a onda tražio cigaretu - otkriveno šta se dešavalo u sudnici

Lj.P.

30. 04. 2021. u 13:28

U VIŠEM sudu u Novom Sadu, danas je Slavko Plavšić (32) iz Kovilja osuđen na 19 godina zatvora zbog teškog ubistva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju bivšeg tasta Josipa Baranjia (61) iz istog mesta.

ДЕТАЉИ СА СУЂЕЊА: Славко је таста претукао до смрти, а онда тражио цигарету - откривено шта се дешавало у судници

Slavko Plavšić / Privatna arhiva

On je udarajući rukama i nogama na smrt prebio nesrećnog čoveka 6. maja 2019. godine, ispred njegove porodične kuće u Proleterskoj ulici u Kovilju, i to pred njegovom suprugom i maloletnom unukom.

Sudija Ivana Josifović je prilikom izricanja presude kazala da je utvrđeno da u ovom slučaju nije reč o običnom, već o teškom ubistvu, jer ima elemenata nasilja i bezobzirnosti. Prema njenim rečima, nije prihvaćena odbrana okrivljenog da ga je Josip prvi napao metalnom šipkom, i da se branio, već da je Plavšić prvi zadao udarac bivšem tastu.

- Nasrnuo je golim rukama na Josipa, a bezobzirnost se ogleda u tome što ga je udarao krvnički pred njegovom ženom i unukom – kazala je sudija Josifović, dodajućo da se krskost ogleda i u tome što je Josipove supruge tražio cigaretu. - Pod dejtvom alkohola sa 2,47 promila alkohola je došao kasno noću i lupao na prozor tražeći bivšu suprug.

Ne prezajući ni od čega, kako je dalje rekla sudija Josifović, ćeleo je komunikaciju sa bivšom suprugom ne mareći da li spavaju i što se u kući nalazilo četvoro maloletne dece.

- Oteli ste Josipu metalnu šipku koju je on uzeo, i niste stali dok ga niste ubili – rekla je sudija obrazlažuči presudu. - Imali ste kontrolu, znali ste šta radite, i niste stali.

Plavšić je, kako se danas moglo čuti, ranije već osuđivan. Zbog nanošenja teških povreda 2013. je ebio osuđen na godinu dana uslovno na pet godina, a dok je trajala ta kazna, on je 2017. godine bio osuđen novčano 100.000 dinara zbog tuče, deo kazne je platio, dok mu je ostatak zamenjen zatvorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a