ZA SMRT VASPITAČICE DVE GODINE ZATVORA: Presuda za stravičan sudar kod Donjeg Adrovca - kamion se zabio u kombi ustanove za decu

J. Ć.

28. 04. 2021. u 17:37

KOMBI Ustanove za decu i mlade "Hristina Markešić" vozio štićenike kućama, kada se u krivini sudario sa "mercedesovim" kamionom.

ЗА СМРТ ВАСПИТАЧИЦЕ ДВЕ ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Пресуда за стравичан судар код Доњег Адровца - камион се забио у комби установе за децу

Foto: J. Ćosin

Osnovni sud u Aleksincu izrekao je danas kaznu zatvora u trajanju od dve godine Tihomiru Ukiću iz ovog grada koji je 25. juna 2019. godine na putu Prćilovica – Donji Adrovac izazvao saobraćajnu nesreću gde je život izgubila Snežana Milić (52), negovateljica aleksinačke  Ustanove za decu i mlade “Hristina Markešić”, a tom prilikom povređeno je dvoje štićenika ove ustanove.

Snežana je u trenutku nesreće bila na mestu suvozača u kombiju “folksvagen” kojim je Ukić upravljao, a koji se direktno sudario sa kamionom “mercedes” kojim je upravljao Nišlija S.P. (47). Vaspitačica je poginula na licu mesta dok je štićenica doma J.S. (24) iz Donjeg Adrovca zadobila prelom butne kosti, kolena i lakta, a štićenik M.M. (24) iz Loznaca naprslinu ključne kosti. U nesreći je povređen i sam Ukić zbog čega je bio na lečenju u niškom Kliničkom centru, ali su njegove povrede kvalifikovane kao lake.

- Tokom sudskog postupka nesumnjivo je ustanovljeno da je optuženi izvršio delo za koje se teretio. Prilikom odmeravanja kazne uzeli smo u obzir olakšavajuće okolnosti, da je optuženi neosuđivano lice i porodičan čovek. Međutim, na njegovoj strani bili je i otežavajućih okolnosti, prvenstveno da je nesreća imala smrtnu posledicu za jedno lice te da nije bilo doprinosa drugog vozača koji je učestvovao u nezgodi – kazao je Nebojša Colić, predsednik aleksinačkog Osnovnog suda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)