ODLOŽENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA "ZEMUNCA" - Kalinić se nije pojavio u sudu, Simović: Nisam kriv

J. D. Lj.

05. 04. 2021. u 11:26

SUĐENjE Milošu Simoviću, pripadniku "zemunskog klana", koji se tereti da je pokušao da ubije Sretka Kalinić, pripadnika istog klana 2010. godinu u Hrvatskoj, dok su bili u bekstvu, danas je odloženo u Specijalnom sudu u Beogradu, jer se na pretresu nisu pojavili ni oštećeni, kao ni njegov advokat.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА ЗЕМУНЦА - Калинић се није појавио у суду, Симовић: Нисам крив

Sretko Kalinić i Miloš Simović

Sledeći pretres zakazan je za 24. maj.


Inače, optuženi Simović, koji je doveden iz zatvora u sud, je rekao da je pročitao optužnicu, razumeo je i da izjavljuje da nije kriv.

Oštećeni Kalinić nije doveden iz KPZ Požarevac, gde je takođe na izdržavanju višedecenijske kazne, jer njegov branilac, advokat Slavko Petrić, ima kovid, stanje mu se pogoršalo i nalazi se u bolnici.

Stoga, Kalinić je izjavio da neće da odgovara na pitanja u procesu gde je on oštećeni, bez svog advokata i sve dok im se ne omoguće uslovi za tako nešto.

I sam Simović takođe je rekao da smatra da Kalinić treba da ima advokata  i da bez obzira što on nema lično od čega da se brani, misli da svi u postupku treba da imaju isti zakonske uslove i norme, i da takođe treba voditi računa o tome da se ne pravi trošak ukoliko neko od učesnika ne može da bude doveden u sud.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)