NA SUĐENJU BELIVUKOVOJ GRUPI PRIKAZANI DOKAZI: DNK tri žrtve nađeni u tajnoj prostoriji u Ritopeku

Z. Uskoković

23. 01. 2024. u 18:30

DNK tragovi Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića pronađeni su u tajnoj prostoriji kuće smrti u Ritopeku. Dokazi o prisustvu bioloških tragova trojice mladića, u vikendici, koju su koristili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, predočeni su danas na suđenju u Specijalnom sudu u Beogradu.

НА СУЂЕЊУ БЕЛИВУКОВОЈ ГРУПИ ПРИКАЗАНИ ДОКАЗИ: ДНК три жртве нађени у тајној просторији у Ритопеку

Kuća strave nadomak Beograda, Foto I. Marinković

U sudnici je prikazana pisana dokumentacija i veštačenja tragova, koji su pronađeni u kući u Ritopeku, u kojoj su, kako se sumnja, pripadnici ove kriminalne grupe ubijali svoje žrtve a potom njihova tela mleli u industrijskoj mašini i ostatke bacali u Dunav.

Tužilac za organizovani kriminal Saša Ivanić rekao je da su izveštaji o prisustvu DNK tragova veoma važni, jer se njima zapravo dokazuje da prisustvo žrtava na mestu zločina.

Vukićevićev biološki trag pronađen je na zidu tajne prostorije, Ljepojev na metalnim vratima iste prostorije, kao i na nozi stolice za koju je bio vezan, a potom fotografisan. Ova fotografija postoji kao dokaz,a pronađena je u "skaj" komunikaciji između Marka Miljkovića i Radoja Zvicera, po čijem je nalogu, kako se sumnja, Ljepoja namamljen, otet a potom i surovo usmrćen.

Tragovi ubijenog Radojevića nađeni su na razvodnoj tabli za struju u istoj prostoriji, u dvorištu kuće smrti, zatim na zidu kod mašine za mlevenje mesa, zatim kod utičnice i na podu ispred mašine, a Ljepojini, takođe, na podu ispred mašine.

Pored toga, tužilac Ivanić je precizirao i da je na odeći, koja je bila u kući u Ritopeku, pronađeni DNK tragovi:

- Na jednoj jakni su biološki tragovi Marka Miljkovića, a na drugoj Vlada Draganića, kao i žrtve Milana Ljepoje. Na čizmama i šrafcigeru izolovani su DNK tragovi Zdravka Radojevića. na čizmama u tajnoj prostoriji nađeni su tragovi Marka i Miloša Budimira i sada pokojnog Ljepoje. Ljepojini tragovi sa tragovima braće Budimir izolovani su na jednoj od jakni u tajnoj prostoriji.

Advokat Dejan Lazarević zatražio je da se razjasni čiji su DNK tragovi, koji su u pisnaoj dokumentaciji navedeni kao " 14 tragova NN muških osoba". Tužilac je istakao da su ti izveštaji i veštačenja urađeni u skladu sa zakonom, dok odbrana navodi da su veštačenja radili organi izvršne vlasti odnosno Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, umesto nezavisni organi. Koplja su se danas u sudnici lomila oko toga ko je pečatio monstruoznu prostoriju i da li je u Ritopeku rađen uviđaj ili pretres.

U nastavku suđenja prikazana su i veštačenja telefona optuženih pripadnika ove kriminalne grupe. U dokumentaciji je navedeno i da je od Belivuka uzeto više od 20 uređaja, a desetak manje od Miljkovića. Prikazana je i komunikacija između pripadnika grupe.

U jednom od prikazanih zapisnika sa uviđaja u restoranu Partizana navedeno je da pronađen kokain, a tužilac Ivanić je pojasnio da su tragovi ove droge pronađeni u rerni šporeta u restoranu. Okrivljeni saradnici, kao i optuženi Aleksa Šejić ranije su navodili da se na tom prestu prodavao kokain, a priznanje ovog poslednjeg je snimljeno i u policiji.

Suđenje Belivuku, Miljkoviću i članovima njihove kriminalne grupe nastavlja se sutra. Na teret im se stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)