KO JE BIO PRIPADNIK BELIVUKOVIH "PRINCIPA"? Počelo suđenje za ubistvo Nemanje Savića u Krnjači

S. J. M.

26. 10. 2023. u 14:46

VLADIMIR Andrijanović (33), optužen za ubistvo Nemanje Savića (27) 15. oktobra 2022. godine u Krnjači, rekao je danas na suđenju u Višem sudu u Beogradu da apsolutno nije kriv po tački 113 za ubistvo. On je sudskom veću kazao da se jako loše oseća, da nije spavao, niti primio jutarnju terapiju lekova koje uzima i da se pomalo trese, tako da zbog toga danas nije iznosio odbranu. Naveo je da je u pritvoru prijavio probleme koje ima, ali da ga nije pregledao lekar. Kako je objasnio, u Borči ima psihoterapeuta kod kojeg se lečio, a terapiju prima oko deset ujutru, a jutros su ga stražari rano pokupili da ga dovedu u sud.

КО ЈЕ БИО ПРИПАДНИК БЕЛИВУКОВИХ ПРИНЦИПА? Почело суђење за убиство Немање Савића у Крњачи

Foto: Novosti

Andrijanović je optužen za ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 15 godina i za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

Pošto on nije iznosio odbranu u sudu je saslušana sestra ubijenog Nemanje Nataša Jovanović. Ona nije bila tad prisutna, ali je ispričala šta se sve događalo tada, a što su joj pričali sam Nemanja, i njegovi drugovi. Ona je kazala da je sukob sa Vladimirom Andrijanovićem počeo 15 dana ranije kada je Nemanja parkirao automobil ispred kladionice na placu Vladimirovog oca Grge Andrijanovića. Tada je bio sa Aleksandrom Novčićem i Stevanom Radunovim, koji je tu u dvorištu imao iznajmljenu radionicu.

- Ranije je tu parkirao, kad je dolazio kod Stevana i rekli su mu da više ne parkira, ali taj dan nije imao gde. Izašao je čovek i rekao mu da pomeri auto ili će zvati Grgu. On je došao i pretio mu da će da ga prebije i da će pozvati sina. Onda je došao Vladimir i imao je rukavice sa šiljcima. Udario je i bacio na zid Aleksandra, a onda je udario i Nemanju i naneo mu teške povrede. Moj brat je imao frakturu lobanje, slomljena rebra, nije mogao da se kreće. Vladimir mu je pretio da će da ga ubije i Nemanja se odselio od roditelja iz Krnjače na Karaburmu, gde je iznajmio stan kod policijske stanice - ispričala je sestra. 

Ona je navela da su tih dana Nemanji poručivali da dođe da se obračunaju ili će naći nju i drugu sestru. Rekao joj je da pripaze kuda se kreću, jer mu Andrijanović preti.

- Nemanja mi je rekao da će pričati sa Vladimirom da izglade odnose, da se izmire, jer je strahovao za mene i srstru, koje živimo tu u Krnjači. Rekao mi je da mu Vladimir preti telefonom i da je zvao i Stevana - navela je Nataša. - Tog dana devojka je bila kod njega i on ju je dovezao u apoteku u Krnjači gde je radila. Ostavio ju je i otišao da jede i da njoj kupi hranu. Sa njim je tada bio drug Luka Karajović iz Bele Crkve i on mi je sve ovo pričao. Kada se vraćao ka apoteci Andrijanović je izašao malim crnim autom iz svoje ulice, jer tu i oni žive i pratio ga. Onda su se sudarili i Vladimir je otvorio prozor i rekao mu: "Idem kući po pištolj sad ću da te ubijem". Nemanja je zvao druga Aleksandra Bilića i rekao mu da ga Vladimir prati i da hoće da ga ubije, a Bilić mu je odgovorio da se negde skloni, da će doći i zvati policiju.

Nataša je kazala da se Andrijanović vratio autom do svoje kuće, a onda peške došao do Nemanje, koji je tada bio blizu kuće svojih roditelja. On i Luka su tu, kako kaže, stali i gledali šta je oštećeno na autu posle sudara.

Na pitanje branioca Nataša je odgovorila da te pretnje od Andrijanovića nisu prijavljivali policiji, jer su se plašili i znali su da će ako prijave doći Andrijanovići i Nemanja će morati da povuče prijavu.

Branilac Aleksandar je prokomentarisao da ispada da Andrijanovići kontrolišu policiju, na šta je Nemanjina sestra odgovorila: "U Krnjači da".

Ona je ispričala da je išla u osnovnu školu sa Vladimirom Andrijanovićem i da je on poznat po agresivanosti i nasilničkom ponašanju.

- Cela porodica Andrijanović je u našem kraju poznata po tome što zajednički napadaju druge. U školi se jednom Vladimirov mlađi brat sukobio sa jednim detetom, onda su došli svi i on i otac i Vladimir i stariji brat da prebiju to dete. Oni obitavaju u kladionici. Pre nekoliko godina Vladimir je nožem ubo dečka iz Koteža, pošto su se zakačili, jer je seo na njegovo mesto.

Vladimir Andrijanović je rekao da mu je žao zbog nemilog događaja, da on nije agresivan tip, da to nikada nije bio i da bi pitao samo Natašu da li je njen brat pripadao grupi "Principi", ali je sudija odbila to pitanje.

Odgovarajući na pitanja odbrane Nemanjina sestra je kazala da on nije imao pištolj i da ga tada nije nosio, a da Luka koji je bio sa njim ne zna da li je Nemanja pucao ili nije, jer je i Luka bio u šoku, pošto su mogli i njega da ubiju, jer je svedok.

Na pitanje branioca šta je Nemanja tražio blizu kuće Andrijanovića sa pištoljem, ako se plašio i odselio na Karaburmu, Nataša je odgovorila da je nemoguće doći do kuće njihovih roditelja, a da se ne prođe tuda.

Branilac Stevanović je imao primedbe na iskaz sestre i kazao da su svi detalji, koji opisuju ličnost Vladimira Andrijanovića i detalj sa otvaranjem prozora i reči "ubiću te" iz rubrike nije se desilo.

U sudu je danas saslušana i bivša vanbračna supruga Vladimira Andrijanovića Milica Milić. Ona je rekla da ju je tada povezao da uzme lekove i da su stali na crveno svetlo na semaforu, kada je iz susedne ulice naišao beli "punto".

- Vladimiru se učinilo da mu je poznat vozač i krenuo je za njim da ga zaustavi, a pri skretanju u ulicu "punto" je zakočio i Vladimir ga je zakačio autom. Mi smo stali, a "punto" je nastavio dalje. Vladimir mi je rekao da izađem radi moje sigurnosti, da je to Nemanja, ali ja nisam znala ko je to. Rekao mi je da mu je lakše da bude sam, da se odbrani, da pobegne ako treba. Ja sam čim sam izašla zvala policiju, a Vladimir se vratio kući da vidi da li su svi dobro, jer ima i dete. Šetala sam ulicama i pozvala njegovog oca. I on je došao kući i zvali smo policiju, ali nismo dobili. Onda smo otišli autom da tražimo Vladimira i videli smo ga kako ulazi sam u policijska kola. Bio je uznemiren i u strahu. On pije terapiju zbog napada panike, tada prebledi i trese se. To traje pet godina i leči se u domu zdravlja u Borči kod svog psihijatra, jer ima strahove - ispričala je Milica Milić.

Odgovarajući na pitanja ona je kazala da pokojnog Nemanju nije poznavala, da joj Vladimir nije pričao da je sa nekim bio u sukobu i da nije znala da ima oružje. Na pitanje da li zna da su im tog dana kada se Vladimir sukobio sa Nemanjom na placu zapaljeni magacin i automobil, ona je rekla da je sa terase gledala kako ispred kuće gori auto Vladimirovog brata, koji je Vladimir vozio i da je on to prijavio policiji, a da je otac prijavio za magacin. 

- Vladimir se zbog toga osećao užasno i strahovao je za svoj i živote svoje porodice. Imao je pojačan strah, lekar mu je dao veću dozu lekova. Taj strah izgleda tako što leži u krevetu i misli da će da umre, iako neće - kazala je Milica.

Ona je ispričala da se tih dana više puta, četiri do pet puta, u različitim danima beli "punto" kretao oko njihove kuće.

- To su snimile naše kamere. Oko jedan ili dva sata po noći ide oko naše kuće i stane kod kapije. To je prijavljeno policiji. Bila je i crvena "panda" i motor - kazala je Milica Milić.

Na sledećem suđenju početkom decembra planirano je saslušanje devet svedoka.

MOBILNI U PRITVORU

U VIŠI sud je stigao dopis iz Centralnog zatvora da je Vladimir Andrijanović imao prekršaj u pritvoru i da mu je nađen mobilni telefon. On kaže da nije njegov, već drugog čoveka iz sobe, i da je bio na stolu.

SESTRA ŽRTVE

NEMANjINA sestra Nataša Jovanović je kazala da je njen brat bio primeran, da je imao mnogo drugara i da nikada ni za šta nije bio okrivljen.

- Mi nemamo više isti život. Uništen nam je. Moja i sestrina deca više nemaju ujaka. Nemanjina devojka se leči na psihijatriji. Mi prolazimo svaki dan pored kuće Andrijanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)