PIJAN IZAZVAO UDES, POGINULI MU BRAT I DEVOJKA: Neprilagođena brzina razlog izletanja vozila

S. J. M.

04. 09. 2023. u 13:14

PAVLE Stoiljković je vozio najmanje 109 kilometara na sat, kada je 2. oktobra 2021. godine u Ustaničkoj ulici u Beogradu izleteo sa kolovoza, udario autom u električnu banderu, zarotirao se i udario u žardinjeru i tada su poginuli njegov blizak rođak Marko Stoiljković i devojka Ksenija Jovanović. Ovo je utvrdio veštak saobraćajne struke Aleksandar Marjanović.

ПИЈАН ИЗАЗВАО УДЕС, ПОГИНУЛИ МУ БРАТ И ДЕВОЈКА: Неприлагођена брзина разлог излетања возила

Foto: Pink/Printskrin

On je na suđenju Pavlu Stoiljkoviću u Višem sudu u Beogradu rekao da je verovatno neprilagođena brzina kretanja vozila u jutarnjim uslovima kada se smenjuju noć i dan u ulici gde je ograničenje 50 kilometara na čas, razlog zašto je auto izletelo sa kolovoza.

Stručni savetnik odbrane Branko Anđelković je tvrdio da ne može da se utvrdi razlog izlaska vozila sa kolovoza i da to može biti i tehnički problem na vozilu. Na ovo je burno reagovao punomoćnik oca stradalog Marka naglašavajući da je Pavle pijan, pri velikoj brzini u krivini direktno udario u ivičnjak i zato izleteo sa puta. On je kazao da je to vozilo bilo ispravo i sedam dana pre nesreće bilo na redovnom tehničkom pregledu.
Danas je svedočila i Mina Starčević, u čijem su stanu Marko, Pavle i Ksenija bili celu noć i pili sa njenim suprugom Mladenom Starčevićem.

- Mladen je otišao da spava, a oni su oko pola sedam ustali da idu. Marko mu je viknuo "paša, krenuli smo", a Mladen je odgovorio "nemoj da voziš pijan, ja ću ti kasnije dovesti auto". Marko je odgovorio "znam, paša, uvek tako radimo" - ispričala je Mina. - Ja sam ih ispratila do dvorišta zgrade, Pavle i Ksenija su već otišli napred, mislila sam na taksi, a Marku sam govorila ostanite da spavate, gde ćete sad, ali on je rekao "oni su već otišli, a i hoćemo da jedemo u nekoj pekari".

Mina Starčević je kazala i da je Marko kod njih ranije ostavljao ključeve od auta kada je pio, a da je to jutro neko preko nje uzeo ključeve Markovog vozila sa stola, ali ona tad nije videla ko.

Inače, to jutro Pavle je seo da vozi Markov novi automobil, vozio je brzo i desila se nesreća u kojoj su Marko i Ksenija poginuli. Pavle je ranije ispričao u sudu da ne zna kako je i zašto on seo da vozi i da se to desilo spontano.

BONUS VIDEO: AUTOBUS UDARIO ŽENU I DETE - Teška nesreća na Labudovom brdu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis