BRUKA I SRAMOTA LAŽNE DRŽAVE: Albanski terorista i ubica dece pušten na slobodu

Tanjug

25. 08. 2023. u 16:45

PRIŠTINSKI sud oslobodio je Alila Demirija, koji je prethodno osuđen na doživotni zatvor zbog slučaja Smilkovo jezero iz aprila 2012, kada su ubijena petorica makedonskih dečaka, preneo je danas makedonski portal Telma.

БРУКА И СРАМОТА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Албански терориста и убица деце пуштен на слободу

Foto: Kosovo Online

Demirijev advokat Besnik Beriša i predstavnici nadležnih orana u Skoplju potvrdili su da je pušten na slobodu.

- Nakon priloženih dokaza odbrane i jasnije argumentacije date na ročištu na kojem je upućen zahtev Tužilaštva za određivanje mere pritvora, tužilac koji je zastupao predlog odustao je od zahteva - rekao je Beriša.

Demiri je u bekstvu više od 11 godina, a juče je uhapšen po međunarodnoj poternici koju je raspisala Severna Makedonija, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje u koordinaciji sa makedonskom i tzv kosovskom policijom.

Ranije je Demiri takođe uhapšen na KiM i služio je zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenog nošenja oružja, ali je zahtev za izručenje Severnoj Makedoniji odbijen.

Usledilo je i drugo suđenje, a Alil Demiri je u skopskom krivičnom sudu ponovo osuđen za terorizam, zbog petostrukog ubistva na Smilkovskom jezeru, i ponovo osuđen na doživotni zatvor.

BONUS VIDEO: SRAMNE SCENE U PRIŠTINI - Kurtijevi izneli zastave zločinačke OVK i Velike Albanije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)