PONOVO SE SUDI OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO U ŽITORAĐI: Apelacioni sud traži ponovno suđenje

J. S.

13. 07. 2023. u 11:35

APELACIONI sud u Nišu ukinuo je oslobađaujuću presudu Višeg suda u Vranju za ubistvo peduzetnika Predraga Perića (47) u Žitorađi i predmet vratio na ponovno suđenje, potvrdila je za Novosti vršilac funkcije predsednika Višeg suda u Vranju Milena Stojević.

ПОНОВО СЕ СУДИ ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА УБИСТВО У ЖИТОРАЂИ: Апелациони суд тражи поновно суђење

Foto:J.S.

Vladica Petrović iz sela Prekodolca, opština Vladičin Han, osumnjičen je da je jula 2017. godine ubio Predraga Perića, vlasnika Tehničkog pregleda iz Surdulice, uhapšen je 2018. godine, ali je Viši sud u Vranju u svojstvu prvostepenog 22. novembra 2022. godine doneo oslobađajuću presudu s obrazloženjem „da u postupku istrage nisu pronađeni neophodni dokazi koji bi potvrdili da  je osumnjičeni učinio krivično delo ubistva”.

Tada je Više javno tužilaštvo u Vranju uložilo je žalbu na oslobađujuću presudu Višeg suda  ugostepenom Apelacionom sudu u Nišu.

Ubistvo se dogodio u selu Žitorađe u julu 2017. godine, kada je ispred objekta tehničkog pregleda, u kojem je Perić živeo sam, njegovo beživotno telo pronađeno u lokvi krvi, samo nekoliko desetina metara od puta Vladičin Han - Surdulica. Inače, Predrag Perić bio je poznati biznismen kako u Surdulici, tako i u Vladičinom Hanu.

Beživotno telo Predraga Perića (47), vlasnika agencije za registraciju i tehnički pregled vozila “Perić trejd”, pronađeno je  ispred njegovog poslovnog objekta u mestu Žitorađe, na putu Vladičin Han - Surdulica. Perića je u lokvi krvi pronašao slučajni prolaznik, nešto posle osam časova, koji je slučaj i prijavio policiji.

Sve je tokom istrage ukazivalo da iza ubistva stoji Vladica Petrović, čak se i kao mtiv pojavljivao novac, ali je sud procenio da nema dokaza da je on počinilac ovog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)