UBILI ČOVEKA PA MU ODSEKLI RUKE I DEO NOGU: Zbog svirepog zločina u Smederevu, osuđeni na 40 godina ponovo na optuženičkoj klupi

J.D.Lj.

17. 03. 2023. u 15:00

APELACIONI sud u Beogradu je, usvajanjem žalbi Višeg javnog tužioca u Smederevu i po službenoj dužnosti u odnosu na okrivljenog Rodoljuba Petrovića, koji je bio osuđen na 40 godina robije zbog teškog ubistva, ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak.

УБИЛИ ЧОВЕКА ПА МУ ОДСЕКЛИ РУКЕ И ДЕО НОГУ: Због свирепог злочина у Смедереву, осуђени на 40 година поново на оптуженичкој клупи

Foto N. Skenderija

Prema okrivljenima produžen je pritvor do dalje odluke suda.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda doneta je uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka budući da je izreka presuda, kako se navodi, "nerazumljiva, protivrečna datim razlozima", dok su u njoj izostali razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a oni koji su dati su međusobno protivrečni zbog kojih je i činjenično stanje ostalo pogrešno i nepotpuno utvrđeno.

Inače, presudom Višeg suda u Smederevu od 5. oktobra 2022. Rodoljub Petrović je zbog teškog ubistva i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, bio osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina. Takođe, izrečena mu je i mera bezbednosti oduzimanja predmeta i to jedne ručne bombe M52. Okrivljena Sanela Petrović je osuđena zbog pomaganja u teškom ubistvu na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina.

Petrović je oglašen krivim što je 22. decembra 2018, u Smederevu, lišio života iz koristoljublja Milana Filipovića, a Sanela Petrović mu je pomogla u izvršenju krivičnog dela. Njih dvoje su dogovorili da ubiju Filipovića i da oduzmu sav novac i druge dragocenosti koje kod njega pronađu.

Tako je Sanela Petrović mobilnim telefonom pozvala žrtvu da dođe do kuće u Smederevu. Sanela i Petrović su sačekali Filipovića kod parking servisa. Ona se sa njim sastala, a onda  ga odvela u dvorište u kom se nalazi kuća, u kojoj je stanovala sa Petrovićem. Kada su ulazili u stan, koji se nalazi u suterenu kuće Petrović, koji je bio sakriven iza stepeništa je prišao Filipoviću sa leđa i metalnim delom lopate ga udario jednom u predelu glave. Od udarca je Filipović pao. Ipak, nekako se podigao i počeo da beži kroz dvorište, ali ga je Petrović sustigao i više puta udario po predelu glave. Onda ga je udarao rukama po telu i glavi, šakama mu stezao vrat i u usta mu je stavio radničke rukavice. Od zadobijenih udaraca nastupile su povrede i smrt žrtve.

Nakon izvršenog zločina, iz Filipovićevog kombi vozila kojim se dovezao u Smederevo, Petrović i Sanela su uzeli sav novac i još neke od stvari, a da bi sakrili izvršenje krivičnog dela zajedno su pobegli u Beograd. Petrović je od rentakar agencije iznajmio putničko vozilo kojim su se dovezli do kuće u Smederevu u kojoj su stanovali i gde je prethodno usmrtio žrtvu.

Nakon toga podobnim oruđem Petrović je žrtvi odsekao ruke u ramenima i zglobovima i noge do iznad kolena, telo umotao u najlon crne kese za smeće, kao i ruke i delove donjih ekstremiteta, da bi sve to umotao u tepih. Oboje su, potom, tepih sa telom pokojnika izneli iz kuće i stavili u iznajmljeno putničko vozilo, nakon čega je Sanela, po dogovoru sa Petrovićem, taksi vozilom išla napred. U jednom trenutku poslala je poruku da na putu nema policije, dok je za njom iznajmljenim vozilom išao Petrović. Sanela je iz taksija izašla posle takozvanog ležećeg policajca u Radincu, blizu železničke stanice i, tu je čekala saučesnika koji je odvezao iznajmljeno vozilo do tzv. Crvene reke, odnosno do kanala u koji otiču otpadne vode iz železare. Tu je izneo žrtvu iz vozila, te ga sa mosta bacio u kanal.

Nakon svega, vratio se po Sanelu koja ga je čekala u Radincu i povezao je, te su se zatim vozilom odvezli u Smederevo. Na kraju Petrović kombi vozilo kojim se dovezao Filipović, odvezao i ostavio u Požarevcu na pakrking prostoru, dok je iznajmljeno vozilo oprao od krvi i drugih tragova i vratio ga rentakar agenciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri