„PLJUŠTALE“ MEĐUSOBNE OPTUŽBE: Nastavljeno suđenje Daliboru Bogdanoviću (45) i Danielu Janjošu (43) optuženima za ubistvo MMA borca

Lj.P.

06. 03. 2023. u 16:55

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas je nastavljeno suđenje Daliboru Bogdanoviću Boći (46) i Danielu Janjošu (44) optuženima za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Kovačevića i nedozvoljeno oružje, suočenjem oštećenog Kovačevića i Janjoša.

„ПЉУШТАЛЕ“ МЕЂУСОБНЕ ОПТУЖБЕ: Настављено суђење Далибору Богдановићу (45) и Даниелу Јањошу (43) оптуженима за убиство ММА борца

FOTO:Lj.P.

Suočenje ove dvojice u velikoj sali, dok su stajali jedan naspram drugog okruženi sudskim i zatvorskim stražarima, proteklo je u međusobnim optužbama. Janjoš je tvrdio da ga je Kovačević angažovao da fingira atentat na njega, što je ovaj negirao.

- U policiji i u tužilaštvu sam rekao samo istinu šta se desilo – tvrdio je Kovačević, gledajući u Janjoša i dodao da ni jednog momenta nije promenio iskaz. - Da sam hteo mogao sam da izjavim da sam video Bogdanovića ili tebe, ali nisam. . Nisam video ko je u vozilu i to sam rekao ovde u sudu.

- Pretiš mi, odgovorio je Janjoš na ovo.

Ignorišući ovo pitanje, Kovačević mu nije odgovorio, ali ga je podsetio da da ih je upoznao Dalibor Bogdanović, s kojim se ne druži od 2017. godine.

- Upoznali smo se u teretani – tvrdio je Janjoš.

Na to mu je Kovačević odgovorio da se nisu videli od 2016. godine, pitajući ga kako je to on sa njim stupio u kontakt, i koji je njegov motiv bio da sa njim pravi kombinaciju?

Janjoš je, međutim, nastavio sa tvrdnjama da su se dogovorili u vezi sa fingiranjem Kovačevićevog ubistva, za koje je dobio novac.

- Ponudio si mi 30.000 evra, a da si 10.000 evra i novac sam dobio na Ribarskom ostrvu i još si rekao da imaš jake veze i da će sve srediti – nastavio je sa svojim tvrdnjama Janjoš.

EKSPLOZIV

JANjOŠ je pomenuo Đorđa Markova iz Zemuna, kod kojeg je 5. aprila 2021. godine prilikom hapšenja u Novom Sadu u blizini zgrade u kojoj stanuje Dalibor Bogdanović, pronađen eksploziv pentrit, velike razorne moći, i koji je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora.

- Pre desetak meseci u pritvoru sam čuo da je Đorđe pričao da je bombu naručio Kovačević i da je mogao Boću da digne u vazduh, ali je odustao od aktiviranja jer sam ja bio sa Boćom u liftu – kazao je Janjoš odakle mu saznanja za ovo. - ja ne znam da li i kakva veza postoji između Markova i Kovačevića. Nisam ranije imao nikakva saznanja, to sam čuo u pritvoru.

Predsednik aszudskog veća sudija Vidoje Mitrić je povodom ove izjave rekao da treba proveriti ove Janjoševe navode.

- Nismo se videli, kunem se u svoje troje dece. Daj mi jedan dokaz da smo mi pričali i da li je tebi normalno, da dođem kod tebe, a znam da si njegov čovek i da te pitam da namestić Boću.

Janjoš je na to odgovorio da samo govori istinu i da su do njega dolazile svakakve priče, ali da on ćuti. Zatim ga je Kovačević pitao da li je njemu normalno da ga on angažuje da ga ubije, a da okrive Boću.

- Tada sam imao problem sa Boćom. Nije me plaćao redovno. NN osoba mi je prišla i to rekla, Neću da otkrijem identitet te osobe. Moja i bezbednost moje porodice je ugrožena- izjavio je Janjoš.

Kovačević je odgovorio da se sa Jljošem nije video od 2016. godine i da je spreman da se sve što tvrdi proveri na poligrafu i da stoji iza svake svoje reči, na šta je Janjoš modgvorio da je i on speeman da se njegov iskaz proveri na poligrafu.

Suđenje se nastavlja 25. aprila saslušanjem veštaka.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)