DŽONIĆ NEGIRA KRIVICU: Počelo suđenje optuženom za trostruki zločin u selu Moravac kod Aleksinca

E. H.

22. 02. 2023. u 20:48

GORAN Džonić (61), vatrogasac u penziji iz aleksinačkog sela Moravca, koga optužnica tereti za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, juče je na pripremnom ročištu negirao krivicu.

ЏОНИЋ НЕГИРА КРИВИЦУ: Почело суђење оптуженом за троструки злочин у селу Моравац код Алексинца

Foto: J. Ćosin/Fejsbuk/ilustracija

- Tužilaštvo i odbrana su predložili svoje dokaze, tužilaštvo se služilo sa dokazima koje smo mi predložili, optuženi se izjasnio da mu je jasno šta je predloženo i šta mu se stavlja na teret i da ne prihvata optužni akt - rekla je Biljana Pešić, Džonićev branilac.

Glavni pretres je zakazan za 14. mart, kada će optuženi izneti odbranu, a ročište će biti otvoreno za javnost.

Optuženi se tereti da je u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine usmrtio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (54) i njihovu ćerku Lidiju (21).

Džonić je u zgradu suda doveden sa lancima oko nogu i u tišini je ušao u sudnicu. U rukama je nosio fasciklu sa beleškama, dok je sudska radnica u velikoj kutiji donela obiman predmet sa optužnicom i dokumentacijom prikupljenom u istrazi.

Na pripremno ročište, koje je po zakonu zatvoreno za javnost, došla je i majka ubijenog Gorana Đokića Stojanka. Obučena u crninu, čekala je početak suđenja za monstruozno ubistvo njene porodice. Vidno potresena zbog činjenice da se našla "oči u oči" sa optuženim Džonićem na pitanje novinara kako je, odgovorila je:

- Nikako nisam! Srce mi stade kada sam ga videla. Kad smo ušli u sudnicu, rekla sam mu: "Sram te bilo, kako si mogao da mi pobiješ najmilije". On ćuti, ne sme da me pogleda u oči, nego gleda nekako ispod obrva.

Džonić je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Više javno tužilaštvo je zatražilo da bude osuđen na doživotnu robiju zbog zločina kakav se ne pamti na jugoistoku Srbije.

Zastupnik porodice Đokić advokat Ristić rekao je da je tužilaštvo ostalo pri optužnici koja je precizirana i potvrđena, i pri svim dokazima koje je predložilo u optužnici, s tim što je predložilo i saslušanje još nekih novih svedoka koji su potrebni da bi se dokazala krivica optuženog.

VEŠTAČENjE OŠTEĆENE STOJANKE

- Mi kao punomoćnici oštećene, saglasili smo se sa svim predlozima tužilaštva i predložili da se u toku postupka izvrši neuropsihijatrijsko veštačenje same oštećene (Stojanke Đokić, prim. aut.) kako bi se kroz krivični postupak rešio imovinsko-pravni zahtev u smislu nadoknade nematerijalne štete i kako se ne bi vodio neki dupli postupak vezani za utvrđivanje te nadoknade - rekao je advokat Ristić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)