HRKALOVIĆEVA MOŽE VAN GRADA: Gledanjem snimka operativne obrade "Kroše" nastavljeno suđenje bivšim čelnicima MUP

Z.U.

20. 02. 2023. u 21:30

BIVŠOJ državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović ukinuta je mera zabrane napuštanja Beograda, dok je na snazi ostala mera da mora da se javlja u nadležnu policijsku stanicu.

ХРКАЛОВИЋЕВА МОЖЕ ВАН ГРАДА: Гледањем снимка оперативне обраде Кроше настављено суђење бившим челницима МУП

Foto: Petar Milosevic

U Specijalnom sudu danas je u nastavku suđenja Hrkalovićevoj i bivšim funkcionerima MUP Dejanu Milenkoviću Bagziju i Miloradu Šušnjiću prikazan video i audio zapis susreta Igora Braunovića i Branka Stefanovića (oca tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića) i još dve osobe. Milenkovića tužilac tereti da je pokušao da sakrije nekoliko minuta ovog materijala i to, navodno, koji su inkriminišući po Stefanovića.

Ovaj video-materijal od sat i po nastao je 24. maja 2019. u jednom poznatom beogradskom restoranu, a tokom operativne obrade akcije pod nazivom "Kroše", koju je iniciralo Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP Srbije. Cilj je bio Braunović, prvi čovek "Srbijašuma", a na pomenutom ručku, slučajno ili ne, tek pojavio se i otac tadašnjeg ministra policije. Snimak koji je prikazan traje sat i 34 minuta.

Milenković se tereti da je svom zameniku Darku Stefanoviću pripadniku SSIM, dao nalog da uništi celokupan audio-video materijal sačinjen u lokalu u Beogradu kada su se sastali Braunović, protiv koga je sud odobrio mere tajnog nadzora, i Branko Stefanović. Oni su se, kako piše u prijavi, "dogovarali o kupovini zemljišta", a policajac je po naredbi Milenkovića uništio audio-video zapis.

- Postojanje ovog snimka pokazuje da nisu tačni navodi optužnice i da nisam naredio njegovo brisanje - rekao je Milenković juče u sudnici. - Snimak nije sporan i, kao što vidite, tu je, što znači da nisam ništa probao da izbrišem ili sakrijem. Moje je bilo da obavestim nadležne da je moj tim operativaca dobro uradio posao i oni su bili nadležni da sve to proslede dalje, tako da opet napominjem snimak je tu i to za šta me tereti tužilaštvo nema osnova. Tog dana sam išao na sahranu, jer mi je preminuo rođeni stric, ali sam kao načelnik obavešten da su moji operativci odradili posao, a gde je snimak završio i ko ga je stopirao ne znam.

Naredno ročište zakazano je za 3. april kada će biti ispitana četiri svedoka.

ODBRANA: SNIMAK NEPREGLEDIV

ADVOKAT odbrane Bojan Stanojlović rekao je posle ročišta da je snimak bio prilično nepreglediv da bi mogla da se identifikuju lica, "ali da snimak postoji". Stanojlović je dodao da je to za odbranu bitno, jer se na teret policajcu Dejanu Milenkoviću stavlja da je naložio da se snimak izbriše i da je izbrisan. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)