OSLOBOĐEN BIVŠI "ZEMUNAC": Sud u Beogradu ukinuo presudu Milošu Simoviću

J. D. Lj.

20. 11. 2022. u 22:55

APELACIONI sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Miloša Simovića, bivšeg pripadnika "zemunskog klana", optužbe da je zajedno sa još trojicom muškaraca, protivpravno i na svirep način lišio slobode oštećenog Z. A.

ОСЛОБОЂЕН БИВШИ ЗЕМУНАЦ: Суд у Београду укинуо пресуду Милошу Симовићу

Foto arhiva

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbi okrivljenog i njegovog branioca preinačio prvostepenu presudu kojom je Simović bio osuđen na godinu dana, a zbog nedostatka dokaza.

Apelacioni sud naveo je u obrazloženju odluke da iz iskaza oštećenog ne može na pouzdan, nesumnjiv i jasan način da se utvrdi da li je tada udarao oštećenog, niti da li je bilo kojom radnjom onemogućio da ovaj napusti dvorište kuće gde se odigrao događaj.

Takođe, oštećeni na suđenju nije mogao da se izjasni da li ga je Simović tukao i maltretirao .

Optužnicom Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Simoviću je stavljeno na teret da je 6. decembra 2002. u Beogradu, zajedno sa Dušanom Krsmanovićem i pokojnim Milanom Jurišićem, prema kojima je krivični postupak pravosnažno okončan, i Vladimirom Milisavljevićem u odnosu na koga je postupak razdvojen, zajednički protipravno držao zatvorenim oštećenog Z. A.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)