SUĐENJE ZA NAPAD NA ADVOKATA U RESAVSKOJ: Vujošević sa optuženima bio u dobrim odnosima (FOTO)

S. J. M.

03. 11. 2022. u 18:37

NA suđenju Nikoli Ivoviću i Nikoli Tutošu osumnjičenim za učešće u pucnjavi na advokata Marka Vujoševića 21. 1. 2021. godine u Resavskoj ulici, kada je ranjen Stefan Šapurić, koji je bio sa njim, danas je u Višem sudu u Beogradu saslušan oštećeni Vujošević.

СУЂЕЊЕ ЗА НАПАД НА АДВОКАТА У РЕСАВСКОЈ: Вујошевић са оптуженима био у добрим односима (ФОТО)

Foto: Milena Anđela

On je kazao da ga je to što se tada desilo građanski "sahranilo" i da je zbog toga bio prinuđen da ode da živi u inostranstvo. Dodao je i da će neko morati da mu nadoknadi gubitak klijenata nakon te pucnjave.

Inače, Ivović je optužen za nanošenje teške telesne povrede Šapuriću, izazivanje opšte opasnosti, prodaju narkotika koji su mu nađeni u stanu kada je uhapšen i nedozvoljeno nošenje oružja nađeno u garderoberu u spavaćoj sobi. Tutoš se tereti za pomaganje u krivičnom delu i bekstvu, nedozvoljeno nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti.

Vujošević je ispričao da ga je Ivović dve i po godine obezbeđivao i da je tada bio radnik firme za obezbeđenje, kojoj je plaćao za njegove usluge. Naveo je da je 2019. godine otišao da radi kod Lazara Hopla, sa kojim je Vujošević tada bio blizak prijatelj i krstio mu dete.

- Do pucnjave sam sa Nikolom bio u jako dobrim odnosima. Pomagao sam mu i nikada nismo imali nikakvih problema. Zato mi je saznanje da je on uhapšen za napad bilo šokantno. Šest meseci ranije pozajmio sam mu 2.000 evra i rekao da mi vrati kad bude imao. Realno nisam ni očekivao da vrati, već sam na to gledao kao pomoć.

Vujošević je kazao da je od svog vozača čuo da je u martu 2020. godine ispred zgrade kod Marakane Hopl rekao Nikoli da ga zaustavi kad izađe i reaguje, a da je Nikola to odbio i spustio glavu, što mu je zamereno.

Foto: Milena Anđela

- Nakon toga smo se Lazar i ja čuli i onda prekinuli svaki kontakt. On je jedini čovek sa kojim vodim sudski spor. Pre pucnjave je bilo nekih dešavanja, koja sam ispričao tužilaštvu, a posle pucnjave dobijao sam anonimne pretnje telefonom. Poslednji put sam ih dobio pre godinu dana, ali to nisam prijavljivao policiji.

Na pitanje sudije da li je Ivović posle njega obezbeđivao Lazara Hopla ili vlasnika firme za obezbeđenje Mladena Mijailovića, Vujošević je rekao da je obezbeđivao Hopla i da za to ima neposredana saznanja.

- Dok smo Hopl i ja bili prijatelji Nikola je stalno sa njim dolazio kod mene, skoro svakodnevno i ja imam snimke sa nadzorne kamera na ulazu na kojima se to vidi. Nikola i njegov prijatelj su nakon pucnjave na mene, čak greškom u nekoj akciji uhapšeni na aerodromu u Hoplovom automobilu, jer su čekali njega. Nikola nikada nije obezbeđivao Mladena Mijailovića, jer on živi u Šapcu, a Nikola je radio u Beogradu.

 ŠAPURIĆ U CRNOJ GORI  

SUD do sada nije mogao da pronađe Stefana Šapurića i uruči mu poziv da dođe na pretres i da izjavu kao oštećeni. Marko Vujošević je rekao da se sa njim video početkom ove godine, ali da su u kontaktu porukama i da se Šapurić najmanje četiri meseca nalazi u Crnoj Gori.

U sudnici je danas saslušan i Mladen Mijailović, koji je rekao da je Ivović obezbeđivao isključivo njega od septembra 2019. godine i da je u firmu došao po preporuci Marka Vujoševića, kojeg je do tada obezbeđivao.

- Hopl je tehnički direktor u firmi i on nije imao obezbeđenje. Nemam saznanja da je Ivović obezbeđivao nekoga drugog kad nije mene. Znam samo da je u slobodno vreme dodatno radio kao obezbeđenje u nekom klubu ili splavu - rekao je Mijailović.

On je potvrdio navode Ivovićeve odbrane da je dana kada je uhapšen 17. 2. 2021. godine, došao u Šabac, u firmi zadužio pištolj "glok", a onda se sa njim, jednim kolegom i Mijailovićevim bratom vratio za Beograd.

- Imao sma važne sastanke i mislim da je Ivović kod kuće u Batajnici zaboravio telefon, a došao je i sportski obučen, pa sam ga poslao kući da se lepše obuče. Otišao je taksijem i poneo je pištolj sa sobom. On ima "LF2" licencu za nošenje oružja uz štićeno lice, ali nisam ga mogao poslati u Šabac da se razduži, pa onda presvuče kod kuće i opet ode po pištolj. Dešava se da se u nekim situacijama obezbeđenje sa pištoljem odalji od štićene osobe. Kako se nije vraćao, kolega ga je zvao, ali se Ivović nije javljao. Ja sam popodne dobio informaciju da nije razdužio pištolj u firmi, a kasnije nam je neko javio da je uhapšen.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (0)

ŠOK! Ne ide na EURO 2024 jer mu devojka previše dobro izgleda - pa je odlepio?! (FOTO/VIDEO)