POLICIJA SRĐANU NOGU ODREDILA ZADRŽAVANJE OD 48 SATI: Nakon pretresa imovine oduzeta mu je informatička oprema

S.Đ.M.

22. 09. 2022. u 15:10

OGLASILO se tužilaštvo povodom pretnji predsedniku Srbije Aleksanru Vučiću i narodnom poslaniku Vladimiru Đukanoviću.

ПОЛИЦИЈА СРЂАНУ НОГУ ОДРЕДИЛА ЗАДРЖАВАЊЕ ОД 48 САТИ: Након претреса имовине одузета му је информатичка опрема

Foto: Jutjub/SRBIN.info

"Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je nakon upoznavanja sa operativnim podacima MUP-a RS u vezi sa objavom na društvenoj mreži „Tviter” u kojoj se iznose pretnje po život predsednika Republike Aleksandra Vučića i narodnog poslanika Vladimira Đukanovića, uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za VTK SBPOK MUP RS, kojim je traženo utvrđivanje činjeničnog stanja i prikupljanje dokaza o postojanju krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti iz čl 138 st. 3 u vezi sa st. 1 učinjenog na štetu navedenih lica.

U jutarnjim časovima 22. septembra 2022. godine izvršen je pretres prebivališta osumnjičenog Noga na osnovu naredbe Višeg suda u Beogradu, i tom prilikom je privremeno oduzeta određena informatička oprema i municija za vatreno oružje. S obzirom na to da osumnjičeni Nogo u momentu pretresa nije bio na adresi stanovanja, policija je preduzela radnje i mere radi njegovog pronalaženja. Nakon stupanja u kontakt sa osumnjičenim istom je određeno zadržavanje na osnovu naredbe tužilaštva u trajanju do 48 časova na osnovu zakonom predviđenih razloga, u kom roku će uz krivičnu prijavu i utvrđene dokaze biti priveden radi saslušanja i sprovođenja daljih dokaznih radnji u Posebno tužilaštvo za VTK. O daljem toku postupka i donetim javnotužilačkim odlukama javnost će biti blagovremeno obaveštena.

 
Posebno tužilaštvo za VTK".

Odgovor branioca Srđana Noga

Navodi saopštenja Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal koje je dostavljeno medijima u vezi slučaja lišenja slobode Srđana Noga nisu tačni, te stoga ovim putem navedeno saopštenje demantujemo i dostavljamo tačne informacije, radi objavljivanja istih i tačnog informisanja javnosti. Naime, Srđan Nogo se u vreme dolaska policijskih službenika na adresu njegovog stanovanja nalazio van stana, ali u blizini i bez odlaganja je i dobrovoljno pristupio u prostorije i prisustvovao pretresu čim je obavešten o tome da se pretresanje vrši. Od Srđana Noga nije oduzeta nikakva kompjuterska oprema, niti municija za vatreno oružje, već se radi o predmetima koji pripadaju njegovom ocu, koji za držanje vatrenog oružja poseduje urednu dozvolu nadležnog organa.

BONUS VIDEO: 

MESTO ZLOČINA U SUBOTICI: Forenzičari u stanu u kom je muškarac ubio bivšu suprugu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a