OVO JE ČETVRTI OSUĐENI NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Najstrožu kaznu zaslužio je zbog ubistva i pokušaja silovanja starice

D. N.

16. 09. 2022. u 19:48

RUMUN Virđinel Jovanov (29), sa prebivalištem u Vršcu, četvrti je okrivljeni koji je u Srbiji osuđen na najstrožu, doživotnu kaznu zatvora, zbog pokušaja silovanja i ubistva Radinke Kostić (86) iz sela Rečice kod Požarevca.

ОВО ЈЕ ЧЕТВРТИ ОСУЂЕНИ НА ДОЖИВОТНУ РОБИЈУ:  Најстрожу казну заслужио је због убиства и покушаја силовања старице

KPZ „Zabela“/Foto: D. Novković

On je prvostepenom presudom požarevačkog Višeg suda bio osuđen na 20 godina zatvora, ali je Apelacioni sud u Kragujevcu, nakon što je tužilaštvo podnelo žalbu, presudu preinačio i izrekao maksimalnu kaznu.

Prema navodima optužnice, Jovanov, koji je radio kod sada pokojne Radinke, u noći između 4. i 5. januara 2021, pod dejstvom alkohola, ušao je u njenu kuću dok je spavala i uz pretnju nožem, pokušao da je siluje. Nakon što je žena pružila otpor, on joj je nožem zadao više uboda po telu. Od zadobijenih povreda ubrzo je preminula. Jovanov je zatim pobegao, a požarevačka policija ga je, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije i kolegama iz Pančeva, istog dana pronašla i uhapsila.

Prilikom saslušanja, Jovanov je priznao dela i ispričao šta se dešavalo. On je, kako je svojevremeno objavljeno, kod Radinke došao sa namerom da je siluje, a ubistvo je izvršio kako ga ona ne bi nakon toga prijavila policiji. Prilikom napastvovanja, žena je pružila snažan otpor, a uspela je da dohvati i kuhinjski nož i njime napadača poseče po ruci. Međutim, on ga je oteo od nje i posekao je po telu i vratu, usled čega je ona preminula.

Radinku je pronašla komšinica koja se zabrinula što je celo jutro nije videla. Zatekla ju je na podu u lokvi krvi. Odmah je pozvala Hitnu pomoć i policiju. Lekari koji su ubrzo stigli mogli su samo da konstatuju smrt.

Dežurni tužilac naložio je obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. U početku se sumnjalo ne samo na ubistvo, već i na samoubistvo, jer u kući nije bilo tragova izvršene premetačine. Međutim, istragom je ustanovljeno da je reč o ubistvu i osumnjičeni za ovo krivično delo ubrzo je uhapšen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili