"KORISTIO SAM KOKAIN, JER SAM TEŠKO PODNEO RAZVOD": Šokantni detalji sa suđenja za pucnjavu na advokata u Resavskoj

S. J. M.

30. 05. 2022. u 17:55

NIKOLA Ivović i Nikola Tutoš osumnjičeni za učešće u pucnjavi na advokata Marka Vujoševića 21. 1. 2021. godine u Resavskoj ulici, kada je ranjen njegov telohranitelj Stefan Šapurić, negirali su juče u Višem sudu da imaju ikakve veze sa tim slučajem.

КОРИСТИО САМ КОКАИН, ЈЕР САМ ТЕШКО ПОДНЕО РАЗВОД: Шокантни детаљи са суђења за пуцњаву на адвоката у Ресавској

Foto: Milena Anđela

Ivović je optužen za nanošenje teške telesne povrede Šapuriću, prodaju narkotika, nedozvoljeno nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti. Tutoš se tereti za pomaganje u krivičnom delu i bekstvu, nedozvoljeno nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti. On je odbacio sve te optužbe,  kao i Ivović , koji je rekao da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

Ivović je izneo odbranu i kazao da mu ništa vezano za tu pucnjavu u Resavskoj nije poznato, da ne poznaje Šapurića i da za njega nikada nije čuo, niti ga video. Ispričao je da Marka Vujoševića dugo poznaje i da ga je obezbeđivao godinu i po dana.

BIO KOD DEVOJKE I RODITELjA

OPTUŽENI Ivović je ispričao da je 20. 1. 2021. godine  uveče došao kod devojke koja živi u Umci i da je tu bila i njena sestra. Telefon je kaže zaboravio u stanu u Batajnici.

- Bio sam na odmoru i noća sam proveo kod nje, a sutradan sam otišao kući, uzeo telefon, koji se ispraznio i otišao kod roditelja u Surduk. Došao sam oko 15 časova i tu sam stavio telefon da se puni - naveo je optuženi.

- Čuvao sam ga godinu dana 2018. godine bez oružja. On me onda preporučio u firmu "Ajron gard" iz Šapca, koja se bavila obezbeđenjem i onda sam Marka čuvao još jedno šest meseci sa oružjem. Onda mi je, čini mi se, krajem 2019. godine Mladen Mijailovć vlasnik te firme rekao da Marka više ne obezbeđujemo. Nas dvojica smo posle toga ostali u odličnim odnosima, drugarskim i on mi je pozajmio 2.000 evra za renoviranje kupatila. Ja sam znao sve Markove navike, gde živi, gde izlazi, gde pije kafu, šeta psa... Izuzetno me  pogodilo i šokiralo to što sam uhapšen.

Ivović je uhapšen 17. februara skoro mesec dana posle pucnjave u Resavskoj. On kaže da je to jutro otišao u Šabac na posao, zadužio pištolj "glok", koji je pripadao firmi i krenuo sa vlasnikom Mladenom Mijailovićem, koji mu je bio štićeno lice, njegovm bratom Radovanom Mijailovićem i kolegom iz obezbeđenja Zoranom Tomanovićem za Beograd.

- Mladen mi je zamerio što sam obukao duks, a kod kuće u Batajnici sam zaboravio telefon, pa kad smo stigli u Zemun rekao mi je da odem da se presvučem. Uzeo sam taksi i došao kući. Pištolj sam ostavio u garderober, obukao košulju i uzeo nešto da jedem kada je "upala" policija i uhapsila me - ispričao je u sudnici Ivović. - Za taj pištolj, koji dužim, ja imam potvrdu da mogu da ga nosim uz štićeno lice, nisam ga neovlašćeno nosio. Logično je bilo da ga tad ponesem sa sobom u Batajnicu, jer ne znam šta sam drugo mogao da uradim. Nisam mogao da odem u Šabac da ga razdužim, pa u Batajnicu, pa onda opet u Šabac po pištolj i na kraju dođem na posao. Bilo je mnogo takvih situacija kad mi štićeno lice kaže idi sad i dođi za sat vremnena na neko drugo mesto. Onda bih ja svaki put nedozvoljeno nosio oružje. Inače pištolj sam svakog radnog dana zaduživao ujutru u 7.30, a vraćao do 17 časova.

ZAKLjUČANI TELEFONI

PRILIKOM hapšenja policija je od Ivovića oduzela dva telefona, koja je tada koristio i koja su zaključana. Zamenik tužioca je rekao da su oni bili na veštačenju i da nisu mogli da se otvore, pa je pitao optuženog da li bi sad dao šifre da ih otvore. Ivović je kazao da mu policija ranije nije tražila šifre, ali da ga je advokat Tintor savetovao da ih ne daje ako traže. Inače tužilac je naveo da su od 5. 1. do 21.1. Ivović i Tutoš imali 45 komunikacija telefonom, a većina je bila sa 0 sekundi razgvora, pa je pitao zašto su se cimali i zašto je posle 21. 1. broj njihovih komunikacija opao. Ivović je rekao da se verovatno nije javljao na poziv, a da mu za posle nije pokazan listing komunikacija.

Ivović je kazao da ima licencu "LF2" da kao obezbeđenje može da nosi pištolj i da je prošao sve bezbedonosne provere.

Prilikom hapšenja policija je u njegovom stanu zaplenila i 8,4 grama kokaina, pa je optužen za prodaju narkotika. Za tu drogu kaže da je bila za njegovu upotrebu:

- Teško sam podneo razvod i odvajanje od deteta pre nekoliko godina i tad sam počeo da uzimam kokain, jer sam se malo bolje osećao. To nije uticalo na moj posao i od kokaina mi se nikada ništa loše nije desilo. Kada ne bio mogao da zaspim ili bi mi srce malo brže kucalo popuo bih lek "rivotril", koji se uzima na recept, ali sam ga ja dobijao preko drugarice Minje.

Kokain je kaže kupovao od Bokija, koji je dolazio u klub "KPTM" na Dorćolu gde je Ivović vikendima uveče radio kao obezbeđenje i zarađivao 500 do 600 evra. Uz posao u firmi za obezbeđenje i čašćavanja štićenih lica mesečno je zarađivao od 1.200 do 1.400 evra.

- Nekoliko dana pre hapšenja od njega sam kupio 10 grama u 10 kesica. Uvek sam tako uzimao više da bih dobio manju cenu i to sam platio 400 evra. Dnevno uzimam gram, nekada dva, ali generalno tri do četiri grama mi budu nedeljno. Kokain sam držao u kuhinji u kutiji sa šećerom i kad sam se 17. februara vratio u stan da se presvučem, uzeo sam dve kesice, jer sam se razmišljao da ih ponesem, pošto sam uveče imao žurku.  Stavio sam ih na radni sto u kuhinji i policija ih je tu našla. U pretresu su pronašli i ostatak i izmerili su 8,39 grama, pa se ispostavilo da me Boki zakinuo, jer ja nisam koristio taj kokain.

Ivović je rekao da je posle hapšenja imao osećaj zavisnosti, budio se po noći, preznojavao, ali je to prošlo posle tri, četiri meseca. Kazao je i da su u firmi radili sistematske preglede, ali da nisu radili testiranja na korišćenje opojnih droga.

Ipsričao je da Nikolu Tutoša upoznao 2009. godine kada se doselio u Batajnicu. On je bio drug iz detinjstva njegove supruge i odrasli su u istoj zgradi.

PRIVEDENI SA BELIVUKOM

NIKOLU Ivovića i Zorana Tomanovića policija je privela na beogradskom aerodromu krajem januara 2021. godine, kada je privela na razgovor i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kada su se vratili avionom iz Crne Gore. U dopisu "Novostima" Ivović i Tomanović su tada kazali da su u to vreme na aerodromu čekali poslovne partnere iz Nemačke i trebali da ih otprate do hotela. Policija ih je, međutim, privela i pregledala vozilo, a onda posle četiri sata pustila, kako su rekli, uz objašnjenje da je greška. Oni su tad rekli da nemaju nikakve veze sa Belivukom. 

- Nikola je živeo u stanu na spratu ispod nas i 2016. se odeslio u Rumenku i radio je kao konobar u Novom Sadu. Družili smo se. Pozvao me i rekao da mu se pokvario auto i da mora da ga ostavi kod majstora nekoliko dana, pa da mu pomognem da iznajmi. Ja sam od renta kar agencije Radovana Vukovića iz Stare Pazove ranije često iznajmljivao automobile, pa sam ga zvao i rekao da mi treba auto za prijatelja. On je javio da ima "ford fokus" i zbog mene ga dao za 20 evra dnevno i da ga platimo krajem meseca kad Nikoli bude plata. Sa Nikolom sam se 20.1. 2021. našao u Staroj Pazovi, probali smo auto i ja sam onda otišao svojim, a on tim. Posle nekoliko dana sam Radovanu javio da će Nikola produžiti još nekoliko dana korišćenje vozila. On mi je na kraju javio porukom da je auto vraćeno i da je sve izmireno.

Nikola Tutoš se tereti da je iznajmio "forda" za krivično delo, skinuo sa njega važeće tablice i stavio lažne, koje su ukradene, vozio Ivovića do Resavske, čekao ga u vozilu i onda odvezao posle počinjenog krivičnog dela. On će odbranu izneti na sledećem ročištu 5. jula. 

Njegov branilac Aleksandar Popović je rekao da je jedino tačno da je iznajmio automobil, a da je sve drugo u optužnici konstrukcija, koja treba da ga poveže sa ranjavanjem Stefana Šapurića. Ivovićeć branilac Jugoslav Tintor kaže da nema nijednog dokaza da je optuženi ranio Šapurića i da su Ivović i Tutoš tog dana bili zajedno.

Ivović i Tutoš su 16 meseci u pritvoru. Branioci su tražili da se prebace u kućni pritvor, ali je sud odbio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)