OVO JE MIROLJUB KOGA SU UBILI I SPALILI ŽENA I SINOVI: Odmotava se klupko jezivog zločina kod Požarevca (FOTO)

D. Novković

30. 05. 2022. u 15:49

POŽAREVAČKA policija uhapsila je suprugu i dva sina pokojnog Miroljuba Stanojevića (55) iz Dragovca, zbog sumnje da su odgovorni za njegovo ubistvo, izvršeno 30. aprila prošle godine.

ОВО ЈЕ МИРОЉУБ КОГА СУ УБИЛИ И СПАЛИЛИ ЖЕНА И СИНОВИ: Одмотава се клупко језивог злочина код Пожаревца (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i biće saslušani pred višim javnim tužiocem, koji će nakon toga izneti svoj predlog o određenju pritvora. U Policijskoj upravi Požarevac potvrdili su informaciju o ovom hapšenju, ali bez iznošenja bilo kakvih preciznijih podataka.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, zajedno sa Višim javnim tužilaštvom, intenzivnim višemesečnim radom rasvetlili su ubistvo pedesetpetogodišnjeg muškarca iz okoline ovog grada. Policija je, po odobrenju Višeg javnog tužilaštva, odredila zadržavanje članovima njegove porodice i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni ovom tužilaštvu – navedeno je u saopštenju PU Požarevac.

Telo Miroljuba Stanojevića, zvanog „Mile Giga“, pronađeno je u poluizgorelom automobilu, na mestu zvanom „Taložište“, u ataru sela Dragovac. Tokom obdukcije tela utvrđeno je da je ubistvo izvršeno s leđa, sa dva hica iz nepoznatog vatrenog oružja. Narednih dana saslušano je više lica, ali konkretnih krivičnih prijava nije bilo. Zato je sada vest o hapšenju Miroljubove supruge i dvojice sinova šokirala meštane Dragovca.

- Sećam se da su oni saslušavani posle ubistva, pa su ih posle pustili kući. Po selu se tad pričalo da su Mileta ubili „zelenaši“. Međutim, sad odjednom preokret, pa smo svi iznenađeni, jer nismo znali da u toj porodici ima nekih neslaganja i svađa – priča jedna meštanka Dragovca. Ona kaže da su sinovi pokojnog Miroljuba odrasli i oženjeni, imaju svoje porodice, ali da svi zajedno žive sa majkom u Dragovcu. Za krivično delo za koje se njih troje terete zakonom je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Istraga

Tokom istrage ubistva pričalo se da je Miroljub ubijen na nekom drugom mestu, a onda je neko dovezao njegov auto na „Taložište“ i tu ga zapalio. Navodno, njegovo telo pronađeno je na mestu suvozača. Policija je nakon toga podnela krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog teškog ubistva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?