IKONOPISAC PONOVO OSUĐEN NA 30 GODINA: Vladan Grahovac izmasakrirao Jelicu (82) nožem

J. Ć.

25. 03. 2022. u 10:10

VLADAN Grahovac (29) osuđen je danas ponovo na 30 godina zatvora zbog svirepog ubistva Nišlijke Jelice Tatarovski (82).

ИКОНОПИСАЦ ПОНОВО ОСУЂЕН НА 30 ГОДИНА: Владан Граховац измасакрирао Јелицу (82) ножем

Foto Privatna arhiva

Njemu je aprila prošle godine za teško ubistvo izrečena kazna od 30 godina zatvora, a na tu presudu žalilo se i Više javno tužilaštvo tražeći 40 godina, ali i njegov branilac sa zahtevom da se iznova veštači njegova uračunljivost. Apelacioni sud je oktobra prošle godine prvostepenu presudu ukinuo i naložio ponovno suđenje koje je danas okončano.

- Razlog zbog čega je bila ukinuta presuda bilo je pitanje da li je ubistvo bilo izvršeno iz koristoljublja. Mi smo izvođenjem svih dokaza ponovo našli da je u pitanju koristoljublje. Ono što smo mi našli je da je jedini motiv bio koristoljublje - rekao je sudija Višeg suda Mirko Drašković.

Grahovac je staricu izmasakrirao nožem i čekićem 31. avgusta 2019. godine u njenom stanu u Bulevaru Zorana Đinđića. Jelicu je poznavao jer je u njenoj zgradi stanovao dok je studirao stomatologiju u Nišu. Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, naneo joj je 26 ubodnih rana u predelu lica, glave, grudnog koša, leđa i vrata, osam razderno-nagnječnih rana čekićem, udarce pesnicom i stopalom, te povrede vrata.

BONUS VIDEO: MUŽ IZBO ŽENU I POVREDIO ĆERKU: Pokušaj ubistva u Vranju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave