ADVOKAT MILENE RADULOVIĆ: Puštanje Mike Aleksića da se brani sa slobode neće uticati na ishod postupka

Novosti onlajn

11. 03. 2022. u 07:27

JUGOSLAV Tintor, advokat glumice Milene Radulović koja je svog nekadašnjeg učitelja Miroslava Miku Aleksića prva prijavila za seksualno zlostavljanje, prokomentarisao je odluku suda da mu se ukine kućni pritvor, što znači da će se ubuduće od optužbi za silovanje i nedozvoljene polne radnje braniti sa slobode.

АДВОКАТ МИЛЕНЕ РАДУЛОВИЋ: Пуштање Мике Алексића да се брани са слободе неће утицати на исход поступка

Foto: Printscreen

Advokat Tintor kaže da nije pročitao detalje sudske odluke, ali da takva odluka suda ni na koji način ne može uticati na konačni ishod postupka koji se protiv Mike Aleksića vodi.

- Sud preispituje osnovanost kućnog pritvora na svaka dva meseca. Očigledno je sud ocenio da više nema potrebe za kućnim pritvorom. Da li je na to uticao protek vremena od izvršenja krivičnog dela ili zdravstveno stanje okrivljenog, ne znam, jer nisam pročitao detalje sudske odluke - kaže Tintor i dodaje:

- Međutim, to ne menja ništa u toku i u ishodu postupka, jer je pitanje dokaza i presude potpuno odvojeno pitanje koje nema veze sa merom obezbeđenja prisustva okrivljenog tokom postupka. Dakle, jedno je pitanje dokaza i osude, a drugo je pitanje da li sud smatra da okrivljenog treba pustiti da se brani sa slobode.

Mika Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju. Aleksić negira optužbe za koje se tereti, a suđenje se nastavlja 4. aprila.

BONUS VIDEO:

NASTAVLjA SE SUĐENjE: Mika Aleksić stigao na pripremno ročište

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda