NIJE DOKAZANO DA SU HTELI DA OTRUJU VUKOTIĆA: Svedočenje policajca na suđenju grupi Marka Drakule

S. J. M.

10. 03. 2022. u 19:53

NA suđenju Marku Drakuli, Marjanu Dimitrijevskom, Nemanji Milutinoviću i Nikoli Jovanoviću, zbog nošenja gasnih pištolja i falsifikovane policijske opreme, a Drakuli i zbog napada na policajca, u četvrtak je u Višem sudu u Beogradu svedočio policajac Bratislav Bjeletić, koji je učestvovao u njihovom hapšenju.

НИЈЕ ДОКАЗАНО ДА СУ ХТЕЛИ ДА ОТРУЈУ ВУКОТИЋА: Сведочење полицајца на суђењу групи Марка Дракуле

Foto: Tanjug

On je ispričao da je sa kolegama bio na terenu kada su u Ulici Radojke Lakić primetili "škodu" u kojoj su bile četiri osobe. Proverom je utvrđeno da su tablice ukradene, a naknadno je u autu video četiri pištolja, futrole, policijske prsluke, kačkete i legitimaciju UKP.

U gepeku je, kako je rekao, nađena bočica, za koju je kasnije utvrđeno da je cijanid, zbog čega su četvorica optuženih prvobitno bila osumnjičena za planiranje ubistva Kotoranina Jovana Vukotića, koji je tada bio u ekstradicionom pritvoru.

Njihova namera, prema prvoj optužnici, bila je da ga otruju hranom koju mu je devojka donosila iz jednog restorana. Međutim, za ove navode nije bilo dovoljno dokaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu