BELIVUK I MILJKOVIĆ SASLUŠAVANI TRI SATA: Odgovarali na pitanja o ubistvima u Crnoj Gori, evo kako su se branili

Tanjug

10. 02. 2022. u 14:25

U TUŽILAŠTVU za organizovani kriminal u Beogradu danas su ponovo saslušani Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković po zamolnici crnogorskog tužilaštva u okviru istrage koju protiv njih vodi zbog dva ubistva i jedne otmice u Crnoj Gori.

БЕЛИВУК И МИЉКОВИЋ САСЛУШАВАНИ ТРИ САТА: Одговарали на питања о убиствима у Црној Гори, ево како су се бранили

Foto: N. Skenderija/ATA Images/MUP

Crnogorski tužioci došli su u Beograd kako bi dopunili ranije ispitivanje započeto 1. decembra prošle godine.

Tada su Belivuk, Miljković i Janković negirali krivična dela za koja se terete i izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore i da nemaju nikakva saznanja u vezi sa ubistvima za koja ih tereti crnogorsko tužilaštvo.

Crnogorsko tužilaštvo ih tereti za ubistva Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmicu Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore Belivuku, Miljkoviću kao i Nebojši Jankoviću i Ratku Živkoviću na teret krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

Belivuk ima svojstvo organizatora, a ostali članova.

Na prvom saslušanju Belivuk, Miljković i Janković rekli su da nisu izvršili krivična dela i objasnili da tada nisu bili na teritoriji Crne Gore, da su na teritoriju Crne Gore ušli legalno i tako su se i vratili u Srbiju.

Tada im nisu predočeni svi dokazni materijali, pa nisu mogli da se izjasne o navodima o navodnom sklanjanju tela, krečenju kuće i ukljanjanju tragova, što bi trebalo da su učinili danas.

Belivuk, Miljković i Janković optuženi su u Beogradu za pet brutalnih ubistava, preprodaju droge, otmice, držanje i nošenje oružja, i čekaju da im se zakaže početak suđenja.

Protiv Belivuka i Miljkovića tužilaštvo za organizovani kriminal vodi još tri istrage, za teško ubistvo Nikole Mitića, za teško ubistvo Gorana Mihajlovića i zbog pranja para.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO - Ispovest supruge Dragana Panića (51), Srbina preklanog na brodu u Italiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna