OPTUŽENI TAČNO ZNAO ŠTA RADI: Na pretresu za pokušaj ubistva inspektora MUP u Novom Sadu saslušani veštaci

Lj. P.

08. 02. 2022. u 20:21

SASLUŠANjEM veštaka balističara, psihologa i psihijatra, u utorak je u Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno suđenje Dimitriju Stankoviću (44) optuženom da je sa 11 uboda nožem po nogama i rukama, 21. oktobra 2020. godine, pokušao da ubije Uroša Nikića (34), inspektora novosadske policije.

ОПТУЖЕНИ ТАЧНО ЗНАО ШТА РАДИ: На претресу за покушај убиства инспектора МУП у Новом Саду саслушани вештаци

Mesto na kojem je Dimitrije Stanković napao pripadnike MUP / Foto Lj. P.

Prema zajedničkom nalazu i mišljenju psihologa i psihijatra, Stanković je u trenutku kada se desilo krivično delo za koje je osumnjičen, bio očuvane svesti, i sve radnje koje je preduzimao bile su racionalne. Do ovakvog nalaza su, kako su rekli veštaci, došli na osnovu detaljnog psihološkog testiranja osumnjičenog urađenog u zatvoru i uvidom u njegov zdravstveni karton. Zaključeno je da je nestabilnog emotivnog ponašanja, ali da to ne zahteva lečenje.

Iako je Stankovićev branilac advokat Momčilo Mitreski tražio da se uradi kontrolno, super neuropsihijatrijsko veštačenje, taj predlog je odbijen.

S obzirom na to da je Stanković na glavnom pretresu izrazio sumnju da je bilo manipulacije sa pištoljem inspektora, navodeći da se u šaržeru nalaze i upotrebljene čaure, naloženo je da veštak balističar ponovo pregleda foto-dokumentaciju kako bi se na narednom ročištu zakazanom za 24. februar, izjasnio o eventualnoj manipulaciji.

Na početku suđenja, iznoseći svoju odbranu, Stanković je priznao da je u Ulici Save Đisalova u Novom Sadu, nožem "skakavcem" izbo muškarca, ali je tvrdio da nije znao da je policijski inspektor, jer se ovaj, kako je tvrdio nije legitimisao, kada ga je sa još jednim kolegom zaustavio u pomenutoj ulici.

Inspektor Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom Slobodanom Drmancem, u svom svedočenju, međutim, tvrdio je da su se legitimisali i rekli da su policajci, a on je pokazao i službenu legitimaciju.

SVEDOK KAŽNjEN SA 50.000 DINARA

SVEDOKA Anđelu Zec, koja u utorak nije opravdala svoj izostanak, sud će kazniti novčano sa 50.000 dinara, a izdata je naredba za njeno privođenje na naredno ročište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini