MILJANOVIĆU ZA OSAM MESECI VEĆA KAZNA: Preinačena presuda za upad u kafić na Vračaru

S. J. M.

04. 02. 2022. u 20:00

MILOŠU Miljanoviću iz Herceg Novog, koji je pre skoro dve godine uleteo sa automatskom puškom u baštu kafića na Vračaru, Apelacioni sud u Beogradu povećao je kaznu na četiri godine i osam meseci zatvora. Ovim je Apelacija prihvatila žalbu Višeg tužioca, koji je smatrao da ima osnova da Miljanović bude osuđen strože u odnosu na četiri godine, koliko je dobio prvostepenom presudom.

МИЉАНОВИЋУ ЗА ОСАМ МЕСЕЦИ ВЕЋА КАЗНА: Преиначена пресуда за упад у кафић на Врачару

Snimak sa sigurnosne kamere kafića

U obrazloženju je navedeno da je Viši sud prilikom odmeravanja kazne dao prenaglašen značaj olakšavajućim okolnostima po Miljanovića, dok s druge strane, nije u dovoljnoj meri cenio otežavajuću okolnost - da je automatsko oružje nosio u toku popodnevnih časova, u strogom centru grada, na javnom mestu kafiću u kome je bio okupljen veći broj ljudi, iskazujući na taj način posebnu upornost i bezobzirnost prilikom izvršenja krivičnog dela. Ocenjeno je da će osam meseci duža kazna u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja.

Miljanović je osuđen jer je u maju 2020. godine držeći automat u rukama, sa kapuljačom i maskom na glavi ušao je u baštu kafići, pa su se gosti razbežali. On je onda projurio kroz kafić kao da traži nekoga i zatim otišao. Tužilac je pokušao da ga optuži za pokušaj ubistva Miloša Nilovića, Vojislava Kostića i Nikole Kovačevića, koji su sedeli u bašti, ali za takvu optužbu nije bilo dovoljno dokaza, pa je Apelacija to oborila.

Priznajući delo u sudnici, Miljanović je ispričao da su mu dan ranije neki momci, koji su sedeli u bašti kafića, dobacivali da je narkoman, jer je bio usporen zbog lekova koje je popio, pa je odlučio da ih zaplaši i sutradan je sa automatom došao da ih traži, ali ih nije video. Kazao je da mu je automat dao drugar, umesto novca koji mu je dugovao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)