ODLOŽENO SUĐENJE ESTRADNOM MAKROU: Maksimović i njegov brat optuženi za organizovanje elitne prostitucije, proces odložen za 17. mart

Tanjug

19. 01. 2022. u 11:13

U Višem sudu u Beogradu danas je za 17. mart odloženo suđenje Mihajlu Maksimoviću i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću, optuženim za posredovanje u tzv. elitnoj prostituciji.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЕСТРАДНОМ МАКРОУ: Максимовић и његов брат оптужени за организовање елитне проституције, процес одложен за 17. март

Mihajlo Maksimović / Foto Z. Jovanović

Suđenje je odloženo zato što je postupajuća sudija na bolovanju, a zbog bolesti nije došao ni drugooptuženi Dušan Milenković.

Maksimović je na nekom od prethodnih ročišta priznao da je posredovao između devojaka i klijenata u prostituciji, ali je negirao da je izvršio drugo krivično delo za koje je optužen, a to je "trgovina ljudima", prema tri oštećene devojke.

Maksimoviću je pre mesec dana ukinut kućni pritvor i danas je prvi put došao sa slobode u sudnicu. On je u proteklom periodu napisao knjigu "Mnoga lica Marije Magdalene".

U knjizi pripoveda upravo o poslu kojim se bavio i devojkama koje su radile za njega.

Odbranu je ranije izneo i drugooptuženi Milenković koji je za Maksimovića radio kao vozač devojaka od 2015. do 2018.

Nakon što je Maksimović 2018. godine otišao na Kipar, on je preuzeo posao, tako što mu je Maksimović davao instrukcije telefonom sa Kipra.

On je rekao da potvrđuje odbranu Maksimovića, napominjući da se nijedna devojka nikada nije žalila na posao niti da je rekla da hoće da odustane, ali su ponekad komentarisale klijente.

U nastavku suđenja ispitana su dva veštaka o psihološkom stanju devojaka, ali je sud isključio javnost tokom njihovog ispitivanja.

Foto: Z. Jovanović

Prema optužnici, Maksimović i Milenković se terete da su od novembra 2015. do januara 2019. na različitim lokacijama učestvovali u dogovaranju i organizovanju intimnih odnosa devojaka koje su radile za njih i klijenata.

Maksimović je organizovao profesionalno fotografisanje tih žena radi prezentacije klijentima, ugovarao vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele, i od njih uzimao 30 procenata od zarade.

BONUS VIDEO: 

Kristijan Golubović nam je pokazao svoj dnevnik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)