PUCAO SAM NAVUČEN NA KOKAIN: Lazar Tejić na suđenju priznao da je lane usmrtio Bojana Mirkovića u Belvilu

S. J. MATIĆ

23. 11. 2021. u 21:28

LAZAR Tejić, koji je optužen da je pre godinu dana u novobeogradskom naselju Belvil usmrtio Bojana Mirkovića, priznao je u utorak na suđenju u Višem sudu u Beogradu da je počinio to ubistvo. Iznoseći odbranu, on je kazao da drugi optuženi, nevenčani suprug njegove majke Bojan Kovačević, drugar Dušan Kokoruž, kao i Ivan Nikčević i Filip Ivanović, koje ne poznaje, nemaju nikakve veze sa tim zločinom.

ПУЦАО САМ НАВУЧЕН НА КОКАИН: Лазар Тејић на суђењу признао да је лане усмртио Бојана Мирковића у Белвилу

Foto Tanjug

Tejić je kazao da je nakon izlaska iz zatvora, krajem 2019. godine u kafani "Stara pesma" upoznao Mirkovića, koji je tu radio kao obezbeđenje.

- Od njega sam kupio kokain - ispričao je u sudnici Tejić. - Bio je komunikativan dečko, viđali smo se, nekad smo i zajedno uzimali kokain i onda mi je ponudio da radim za njega, pa sam počeo da prodajem drogu. On je sve više uvećavao količine koje je trebalo da prodajem, a ja to nisam mogao da postignem, pa je bio nezadovoljan i pritiskao me. Deo sam iskoristio i za sebe. Nalupao mi je jednom šamare i pretio da će da mi prebije ruke i noge. Plašio sam ga se i nisam više mogao da izdržim, pa sam navučen na kokain rešio da ga ubijem.

On je kazao da je od jednog čoveka nabavio GPS uređaj za 3.000 evra i dva pištolja za 1.000 evra i uz pomoć neke aplikacije pratio Mirkovića.

- Taj dan sam odlučio da ga ubijem u garaži gde nema nikoga. Uzeo sam električni bicikl i vozio u blizini, prateći ga. Kad je ušao unutra, ušao sam i ja i ubio ga. Odvezao sam se zatim do Galovice i tu sam se rešio i pištolja i bicikla. Hteo sam da se sklonim i zvao sam majku da me ona i Bojan (Kovačević) odvezu na Zlatibor, da se odmorim i oni su to i učinili ne znajući šta sam uradio. Na Zlatiboru sam pročitao da je Kovačević uhapšen i odlučio sam da bežim. Zvao sam Dušana, ispričao mu da me jure neki ozbiljni ljudi kojima dugujem novac, pa da me odveze do Loznice, gde sam se dogovorio sa čovekom da me prebaci u BiH. On je došao posle dva dana, ali mu se pokvario auto, pa smo uzeli taksi da nas odveze do Loznice, gde smo uhapšeni na pumpi - rekao je Tejić, koji posle iznošenja odbrane nije hteo da odgovara na pitanja.

Ostali optuženi za saučesništvo u teškom zločinu, Kovačević, Nikčević i Kokoruž, koji se sumnjiče da su navodili i učestvovali u organizaciji, u utorak su negirali te optužbe. Negirao ih je i Ivanović, koji se tereti da je trebalo da prebaci Tejića u BiH. On je tvrdio da je taj dan išao iz Crne Gore kod prijatelja u Novi Sad preko Valjeva i greškom umesto u Šabac skrenuo ka Loznici, gde ga je presrela policija i uhapsila. Sud je odbio da optužene Nikčevića i Ivanovića pusti u kućni pritvor uz jemstvo od 50.000, odnosno 30.000 evra.

NIJE BIO "PINK PANTER"

PUNOMOĆNIK porodice ubijenog advokat Bojan Ječmenica rekao je da Bojan Mirković nije imao kod sebe lažna dokumenta kad je ubijen, kako se pisalo u medijima:

- On nije bio član nikakve organizovane kriminalne grupe, niti je ikad osuđivan. Postoji izvesni Bojan Mirković koji je kao pripadnik pljačkaške bande "Pink Pantera" osuđen 2011. godine, ali to je drugi čovek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)