ČOBANINU PEDOFILU 7 GODINA, DETALJI PRESUDE: Aleksandar Pavlović iz Glogonjskog Rita osuđen za pokušaj obljube dečaka

S. J. M.

04. 09. 2021. u 08:04

ALEKSANDAR Pavlović (54), optužen da je u martu prošle godine u Glogonjskom ritu pokušao da obljubi šestogodišnjeg dečaka, osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu prvostepenom presudom na sedam godina zatvora.

ЧОБАНИНУ ПЕДОФИЛУ 7  ГОДИНА, ДЕТАЉИ ПРЕСУДЕ: Александар Павловић из Глогоњског Рита осуђен за покушај обљубе дечака

Foto: Depositphotos

Zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo, njemu je produžen pritvor, koji može da traje do slanja na izvršenje kazne.

Kako je objasnio sudija Nikola Mikić, okrivljeni Pavlović je i sam priznao neke radnje krivičnog dela.

- Imajući u vidu iskaz dečakove majke i sva veštačenja, sud je utvrdio da ste izvršili delo obljuba u pokušaju. Propisana kazna je od dve do 12 godina zatvora, ali s obzirom na to da ste već dva puta osuđivani za isto krivično delo, kazna mora biti veća od polovine - obrazložio je sudija, navodeći da nije prošlo ni pet godina od kako je pušten iz zatvora, a ponovo je počinio isto delo.

Zanimljivo je da je prilikom sudijinog obrazloženja Pavlović komentarisao da mu pritvor nije problem, već samo presuda.

- Šta je, tu je - prokomentarisao je okrivljeni, a činilo se da se ne kaje i da uopšte nije svestan šta je učinio.

Pavlović je zatražio da mu se pismena presuda ne šalje u zatvor, da mu je cimer ne bi video, već samo njegovom braniocu. U sudnici je najavio da će se žaliti, jer smatra da je reč o krivičnom delu nedozvoljene polne radnje, a ne pokušaju obljube.

Aleksandar Pavlović je radio kao čobanin na poljoprivrednom gazdinstvu u Glogonjskom ritu i živeo je u pomoćnoj kućici pored kuće dečakove porodice. Ta porodica mu je često pomagala, jer je siromašan. Sredinom marta, namamio je dečaka u svoju sobu, skinuo mu veš i dodirivao ga. Spasla ga je majka, koja ga je tražila po dvorištu i ušla u tu kućicu.

Otrgla je sina, izvela ga napolje i pozvala policiju. Pavlović je tada sebi pokušao žiletom da preseče vene. Policija ga je odvela u bolnicu, a onda u pritvor.

Inače, kako smo saznali, dečak je sada dobro, igra se sa vršnjacima, oporavio se i nema traume.

MAMIO DETE I U JABUČKOM RITU

PAVLOVIĆ je pre sedam godina osuđen i jer je dodirivao devetogodišnjeg dečaka, koji je iz Švedske došao na raspust kod babe u Jabučki rit. Namamio ga je iza kuće kako bi mu pokazao zečeve i golubove. Dečak je uspeo da pobegne i tek sutradan je ispričao ocu šta se desilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju