"KO MI JE GLEDAO DEVOJKU?": Podignuta optužnica protiv Aleksinčanina koji je kuhinjskim nožem ubo komšiju u vrat

J. Ć.

25. 08. 2021. u 16:16

VIŠE javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv R. Č. (59) iz Aleksinačkih Rudnika, koji se tereti da je u ovom naselju pre pet meseci nožem izbo svog komšiju Srđana Stojkovića (40) jer je navodno dobacivao njegovoj devojci.

КО МИ ЈЕ ГЛЕДАО ДЕВОЈКУ?: Подигнута оптужница против Алексинчанина који је кухињским ножем убо комшију у врат

Foto: J. Ćosin

Kako je naš list ranije pisao, optuženi je već robijao za pokušaj ubistva koje mu se i ovoga puta stavlja na teret, jer je pre deset godina probao da liši života tridestosmogodišnjeg komšiju B. P. nakon svađe i tuče u kafani kada ga je ubo nožem u stomak.

Tek što je pušten na slobodu, ponovo je nasrnuo na komšiju, ovoga puta na Srđana.

Incident se dogodio 12. marta ove godine, oko 17.30 , u ulici Baneta Savića, kada je R. Č. prišao do komšijskog dvorišta u kojem je sa dvojicom komšija bio i Srđan i upitao ih: „Ko mi je gledao devojku, ko je dobacivao?“

Foto: J. Ćosin

Kako su nam ranije ispričala dvojica komšija koji su bili sa Srđanom i posvedočila incidentu, u početku nisu ozbiljno shvatili svog pomahnitalog komšiju R. Č. budući da živi sam otkako su ga supruga i sin napustili i da nema devojku, ali se on tada približio i nastavio svađu sa Srđanom koga uopšte nije poznavao.

Kako piše u optužnici, upitao ga je: "Ko si bre ti, ajde beži odavde!".

Srđan mu je na to kazao da tu živi i upitao ga: “A ko si ti” nakon čega je R. Č. otišao do kuće po nož uz pretnju: “E sada ćeš da vidiš ko sam ja”.

- Tada je okrivljeni otišao do svog stana, uzeo običan, metalni, kuhinjski nož iz escajga, istrčao na ulicu sa nožem skrivenim u desnoj ruci, iznad nadlanice, dotrčao do oštećenog, koji je mahinalno podigao ruke u vazduh, te ga najpre udario levom rukom po podignutim rukama, a zatim mu nožem naneo ubodnu ranu prednje strane vrata, sa rascepom zida gornjeg dela dušnika i sa otvaranjem leve polovine grudne duplje, uz prodor vazduha u grudnu duplju i potkožna meka tkiva vrata i grudnog koša, duž pravca pružanja kanala rane odozgo naniže, od napred prema nazad i sdesna u levo, koja se povreda kvalifikuje kao teška telesna povreda opasna po život – stoji između ostalog u optužnici.

Nakon toga je jedan od komšija povukao Srđana nazad, dok je drugi drvenom motkom naneo više udaraca napadaču po glavi i telu i time prekinuo napad i sprečio ga da nanese još koju povredu oštećenom.

-  Zbog toga je delo ostalo u pokušaju, nakon čega je oštećeni podvrgnut hitnoj hiruškoj intervenciji u UKC Niš, kojem je postavljena trahiostomija i toraksodrenaža, kako bi mu bilo omogućeno da diše, jer je ustanovljeno da ima vazduh u plućima i sredogruđu, te je zadržan na bolničko lečenje. Okrivljeni je lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Niš - PS Aleksinac, pri čemu je bio uračunljiv i mogao je da upravlja svojim postupcima, te bio svestan zabranjenosti i protivpravnosti svog dela, a hteo je njegovo izvršenje, čime je učinio krivično delo ubistva u pokušaju – piše u optužnici.

Optuženi R. Č. je i pre deset godina pokušao da ubije tada tridestosmogodišnjeg komšiju B. P.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo