POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV IVANA KONTIĆA: Scene koje su zgrozile Srbiju

Tanjug

16. 08. 2021. u 12:24

VIŠI sud u Novom Sadu potvrdio je optužnicu protiv Ivana Kontića (30), kojom ga tužilaštvo tereti za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu, kojeg je Kontić prebio.

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ИВАНА КОНТИЋА: Сцене које су згрозиле Србију

Foto: MUP/Printscreen

Optužnicom su obuhvaćeni i O.L. i L.V, koji se terete za krivično delo učestvovanje u tuči, odnosno za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Rešenje o potvrđivanju optužnice doneto je 6. jula, ali zbog godišnjih odmora još nije uručeno svim braniocima okrivljenih, rekla je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

Na ovo rešenje odbrana ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu u roku od tri dana od prijema rešenja, tako da rešenje o potvrđivanju još nije pravosnažno, napomenula je Ostojin.

Kontić se nalazi u pritvoru koji mu je poslednjom odlukom suda produžen i može da traje do početka septembra, nakon čega će se ponovo razmatrati da li i dalje postoje razlozi za njegovo zadržavanje u pritvoru.

Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je prebio.

Do sukoba je došlo je mu je Mandić prethodno pretio i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Teza Kontićeve odbrane je da on kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede opasne po život, te da takve povrede nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na njemu se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

NAPRAVILA SEBI LAŽNU DIPLOMU MASTER PROFESORA PA KAŽNJENJA SA POLA MILIONA DINARA: Priznala krivicu za falsifikovanje