ODLOŽENO SUĐENJE ZA NEREDE U BETON HALI: Sudija bolestan - okrivljeni se nisu pojavili

N. B.

27. 07. 2021. u 10:41

POČETAK suđenja desetorici optuženih za nasilničko ponašanje i nerede koje su, kako se tvrdi, izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda na Savskom šetalištu, pomeren je danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, zbog bolesti sudije, izostanka trojice okrivljenih, ali i činjenice da svi optuženi nisu primili optuženi predlog.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА НЕРЕДЕ У БЕТОН ХАЛИ: Судија болестан - окривљени се нису појавили

Foto M. Vukadinović

Naredni termin je zakazan za početak oktobra.

Svi optuženi se terete za krivično delo nasilničko ponašanje i brane se sa slobode, pošto im je pritvor ukinut nakon podizanja optužnice 10. juna.

Na teret im se stavlja da su u grupi i zajedno sa više nepoznatih osoba 22. maja posle proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača ušli u baštu restorana "Lafayette" u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su"drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana", navodi tužilaštvo.

Tu su, kako dodaje tužilaštvo, uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali ih o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost.

Neki od njih su bili povređeni, sa posekotinama.

Neposredno nakon ovog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koje su pravile nerede na Savskom šetalištu.

Protiv 99 osoba je pokrenut prekršajni postupak zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024