POGODIO I SLUČAJNU PROLAZNICU: Pred Višim sudom u Novom Pazaru danas počinje suđenje H. A. (46) zbog ranjavanja dve osobe u decembru

N. K.

23. 07. 2021. u 09:11

PRED Višim sudom u Novom Pazaru pripremnim ročištem danas bi trebalo da počne suđenje H. A. (46), optuženom za ranjavanje M. K. (40) i slučajne prolaznice M. M. (34) u blizini zgrade Policijske uprave, 15. decembra prošle godine.

ПОГОДИО И СЛУЧАЈНУ ПРОЛАЗНИЦУ: Пред Вишим судом у Новом Пазару данас почиње суђење Х. А. (46) због рањавања две особе у децембру

Uviđaj ispred Policijske uprave / Foto N. Kočović

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva, H. A. se tereti da je počinio krivična dela teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od minimum 10 godina zatvora do doživotne robije i nedozvoljeno nošenje oružja, koje se kažnjava sa dve do 12 godina zatvora. Optužnicom je obuhvaćen i njegov sin A. A. (24) zbog nasilničkog ponašanja.

Na pripremnom ročištu, postupajući tužilac i zastupnici optuženih izneće predloge za svedoke i dokaze koji će biti izneti na glavnom pretresu.

Tokom istrage, utvrđeno je da je H. A., koji je bio u automobilu sa sinom, prilikom mimoilaženja signalizirao M. K. (40) da se zaustavi, posle čega su prišli njegovom vozilu.

Nakon kratke verbalne rasprave, A. A. je nogom udario u vrata automobila M. K., a potom pokušao da ga pesnicom, kroz otvoren prozor, udari u glavu, što je on eskivirao.

U obračun se umešao i H. A. tako što je odgurnuo svog sina, a potom izvadio pištolj kalibra devet milimetara i sa razdaljine od oko pola metra ispalio dva hica pogodivši M. K. u predelu stomaka i prepona.

Povređeni M. K. je tada "dao gas" i pokušao da pobegne, a H. A. je u pravcu njegovog automobila ispalio još četiri hica, od kojih su tri pogodila zadnji deo vozila, a jedan slučajnu prolaznicu M. M. u predelu grudnog koša (34), koja se nalazila oko 80 metara dalje. Sve se dešavalo oko 15 časova, kada je u tom delu grada, u kojem se nalaze škola i obdanište, bio veliki broj odraslih i dece.

OSUĐIVAN VEĆ ŠEST PUTA

PREMA saznanjima "Novosti", H. A. je šest puta pravosnažno osuđivan zbog izvršenja različitih krivičnih dela, a u Novom Pazaru je poznat kao vlasnik noćnog bara. Ovo je bio prvi u nizu incidenata u centru Novog Pazara zbog kojih je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odlučio da uputi odred Žandarmerije kako bi održavala javni red i mir i bezbednost građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024