POLICAJCU OPET PET GODINA: Viši sud u Užicu potvrdio presudu Raici Beloici za ubistvo Fahrudina Skarepa

N. K.

21. 07. 2021. u 20:19

VIŠI sud u Užicu, posle dodatnog razmatranja dokaza u ponovno otvorenom glanom pretresu, osudio je policajca iz Tutina Raicu Beloicu na pet godina zatvora zbog nehatnog ubistva Fahrudina Skarepa (22), septembra 2017. godine.

ПОЛИЦАЈЦУ ОПЕТ ПЕТ ГОДИНА: Виши суд у Ужицу потврдио пресуду Раици Белоици за убиство Фахрудина Скарепа

Auto u kojem je usmrćen Fahrudin Skarep

Istu kaznu taj sud izrekao je i početkom februara, na koju su Više tužilaštvo u Užicu i branioci optuženog izjavili žalbe. Tokom žalbenog postupka, jedan od zastupnika policajca je izneo nove činjenice i dokaze zbog kojih je postupajući sudija odlučio da ponovo otvori glavni pretres.

- Nakon glavnog pretresa, održanog 29. juna, Viši sud u Užicu doneo je presudu kojom je potvrđena ona od 5. februara 2021. - saopštili su iz tog suda, uz objašnjenje da je pet godina zatvora maksimalno predviđena kazna za ubistvo iz nehata.

Kako je reč o prvostepenoj presudi, Više tužilaštvo i branioci optuženog imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Raica Beloica je osuđen jer je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, pucao i ubio Skarepa. On se optužnicom teretio da je ispalio metak koji je prošao kroz staklo na vozačevima vratima automobila kojim je upravljao Skarep i tom prilikom ga teško ranio. Mladić je prevezen u novopazarsku Opštu bolnicu, gde je podlegao povredama.

Nakon toga policajac je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo, da bi posle sprovedene istrage Više tužilaštvo podiglo optužni predlog kojim ga je teretilo za ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

ODBRANA

Policajac je, tokom istrage, tvrdio da je savesno obavljao posao, da je pucao u samoodbrani i nehatno. Jer, kako je govorio, Skarep je manevrišući vozilom hteo da ga udari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)