KO JE BIO ZA VOLANOM "PEŽOA"? Istraga o nesreći u jezeru Veliki zaton, auto pronađen u mulju na samo dva metra od obale

V. Đ.

05. 05. 2021. u 20:29

POSLE tragedije, koja se desila pre tri dana, kada su trojica mladića sletela kolima u jezero Veliki zaton, kod Majdanpeka, naložena je obdukcija tela nastradalog Bogdana Ilića (19), saznaju "Novosti".

КО ЈЕ БИО ЗА ВОЛАНОМ ПЕЖОА? Истрага о несрећи у језеру Велики затон, ауто пронађен у муљу на само два метра од обале

Foto: V.Đ.

I dalje se, međutim, utvrđuje ko je upravljao vozilom marke "pežo", ali se zna da je auto bio vlasništvo oca jednog od trojice mladića, koji su sleteli u jezero. Na mestu nesreće još su vidljivi tragovi sletanja u vodu, nakon što su kola udarila u brdo kraj puta.

Dvojica mladića, L. G. i V. Đ., stari po 17 godina, koji su takođe bili u "pežou", uspeli su da se spasu, ali je Ilić, nažalost, ostao zarobljen u autu, koji je pronađen u mulju, na samo dva metra od obale. U Majdanpeku ni u sredu niko nije želeo da komentariše ovu tragediju, a iz policije saznajemo da je istraga o ovom slučaju veoma delikatna, jer je reč o maloletnicima.

Nezvanično se pominje da nastradali Ilić nije upravljao kolima. Ali, preživeli mladići su, navodno, kazali da je Bogdan, ipak, upravljao vozilom, kao i da su, zapravo, krenuli do Rajkove pećine, kada im se dogodila nesreća. Više podataka biće poznato tek nakon veštačenja automobila, koji je izvučen iz jezera.

Igrom slučaja, očevidac tragedije, koji je kolima išao iza auta u trenutku kada je "pežo" uleteo u jezero, odmah se zaustavio i potrčao da im pomogne. Pretpostavlja se da L. G. i V. Đ. nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima, zbog čega su najverovatnije i uspeli da se brzo izvuku iz auta.

Na licu mesta nam je rečeno da je L. G. bio u svesnom stanju. On je, uz pomoć čoveka koji je prišao da im pomogne, dovukao do obale svog druga koji je, u nesvesnom stanju, plutao po površini vode. Njemu je odmah dato veštačko disanje, nakon čega je i V. Đ. došao k sebi.

Mladići su odmah prevezeni u bolnicu. Ustanovljeno je da imaju lakše ozlede, ali oni i njihovi roditelji odbijali da razgovaraju sa novinarima.

Nije saopšteno ni da su L. G. i V. Đ. posle ukazane pomoći pušteni kućama i da li je policija pokrenula istragu, kako bi se saznalo kako je, zapravo, došlo do tragedije.

BLAŽI POTRES MOZGA

- Jedan od preživelih mladića ima blaži potres mozga, dok je drugi prošao sa lakšim kontuzijama - rečeno nam je u Domu zdravlja u Majdanpeku. - Obojica su zbrinuti i uzeta im je krv na analizu. Sačekaćemo te, kao i rezultate obdukcije, koju rade stručnjaci niškog Zavoda za sudsku medicinu. Tek kada sve to bude urađeno, imaćemo potpuniju sliku kako je došlo do ove nesreće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)