NJEGOŠ IZ NOSILJKE ZAUVEK U SMRT: Deda Momčilo kome je ispala beba u Paraćinu, pre 14 godina izgubio blizance u požaru

Зорана Рашић
Zorana Rašić

07. 02. 2024. u 20:30

ČETVOROMESEČNI Njegoš, koji je 29. januara u Paraćinu, sticajem nesrećnih okolnosti, pao iz nosiljke sa prvog sprata zgrade u podrum, preminuo je u utorak u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu.

ЊЕГОШ ИЗ НОСИЉКЕ ЗАУВЕК У СМРТ: Деда Момчило коме је испала беба у Параћину, пре 14 година изгубио близанце у пожару

Foto: Z. Rašić

I pored nadljudskih napora, lekari nisu uspeli da se izbore za život dečaka, koji je u Tiršovu odmah posle nesreće prevezen iz Opšte bolnice u Paraćinu.

- Već na prijemu je potvrđeno da je povreda veoma teška i opasna po život. Dete je, nažalost, uprkos naporima kolega podleglo povredama - izjavila je prof. dr Dušica Simić, šef Intenzivne nege u klinici u Tiršovoj.

Kako nezvanično saznajemo, Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju, nakon čega će se znati precizno koje je sve povrede beba imala i tačan uzrok smrti, mada se odmah, prema vestima iz paraćinske bolnice, znalo da su povrede bile izuzetno teške. Dečak je, nažalost, posle osam dana preminuo.

U paraćinskom naselju Jagodnjak, gde su se svi molili da mali Njegoš, koji je pre četiri meseca ugledao svet, preživi i da se oporavi, ne mogu da sakriju tugu što njihove molitve nisu uslišene.

- Kao da se ta porodica kamenjem gađala na Boga - kaže jedan od komšija, koji se seća da je bebin deda Momčilo pre 14 godina izgubio blizance u požaru. - Ne znam kako će Momčilo, koji je kobnog dana nosio bebu u nosiljci, ovo uspeti da preživi. A samo je želeo da bebi skloni ćebence sa lica! Ni u snu niko ne bi mogao da pomisli da može da se dogodi ovako nešto, da beba u tom trenutku padne.

Otac izgubio brata i sestru

Ova stravična nesreća podsetila je na još jednu tragediju koju je ista porodica doživela pre 14 godina u iznajmljenoj kući u Glavici, gde je tada živela. Otac sada preminule bebe tada je u požaru izgubio brata i sestru, blizance koji su imali samo tri godine. Oni su izgoreli u krevecu, gde su spavali. Njihov stariji brat, otac bebe, tada je imao 11 godina i nalazio se u drugom delu kuće, pa je izbegao tragediju i ostao nepovređen.

Stravičan događaj koji je po drugi put unesrećio ovu porodicu, raseljenu davno sa Kosova, dogodio se u prisustvu roditelja i starije sestre preminule bebe, kada je njen deda izneo nosiljku sa detetom iz automobila i krenuo stepeništem ka stanu u naselju Jagodnjak. Želeći da dečaku bude udobnije, Momčilo je hteo da joj skloni ćebence koje joj je pokrilo deo lica i u trenutku kada je nosiljku prislonio na gelender prvog sprata, beba je ispala i završila u podrumu zgrade, proletevši kroz prostor između stepeništa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu