KOMŠIJE U ŠOKU POSLE POŽARA U DOMU STARIH U MALOM MOKROM LUGU: O vlasniku kao i uslovima u toj ustanovi, samo reči hvale

J.D.Lj.

14. 12. 2023. u 13:53

STANOVNICI Malog Mokrog Luga, u kojem je sinoć, nešto posle 19 sati u domu starih izbio veliki požar, u kojem je stradalo dvoje, a povređeno pet korisnika, još uvek su u šoku zbog svega što se desilo.

КОМШИЈЕ У ШОКУ ПОСЛЕ ПОЖАРА У ДОМУ СТАРИХ У МАЛОМ МОКРОМ ЛУГУ: О власнику као и условима у тој установи, само речи хвале

Foto D. Milovanović

- Još sam u šoku da se ovako nešto desilo, siroti ljudi - kaže jedna komšinica. - Ovo kažem, pre svega, jer taj dom starih radi godinama. Nikada nije bilo problema, naprotiv. Koliko sam upućena,o korisnicima su zaposleni, počev od vlasnika, preko medicinsog osoblja, socijalnih radnika, negovateljica, pa do čistačica i čuvara, veoma brinuli. Koliko sam čula, bake i deke su imali uslove za život bolje nego što ih imaju u drugim domovima.

Naša sagovornica kaže da od sinoć u dvorištu u Partizanskoj 34, dežura jedna policijska patrola:

- Posle svega što se desilo, znam da je većina korisnika zbrinuta. Ali, čujem da se neki, polako vraćaju nazad, u deo zgrade koji nije oštećen. Nadležni ispituju uzrok požara, a po komšiluku se nagađa šta je moglo da dovede do njega. neki kažu da su se zapalile instalacije, drugi da je navodno, izgoreo neki kompjuter, ali većina nas sumnja da je možda, vatra buknula zbog upaljene cigarete. Znate, u domu ima i pokretnih i nepokretnih korisnika, ali i dementnih. Moguće da je neko od njih zapalio cigaretu i, zaboravio je, pa je planulo. Svi zaposleni su dali maksimum da pomognu, kao i komšiluk, vatrogasci, Hitna pomoć. A vlasnik Željko, koji je inače, poznat u kraju kao veoma požrtvovan čovek i odgovoran u poslu koji radi je očajan. Ne može ni da govori od tuge.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)