IZ ZAPALJENOG AUTA ISKOČIO PREKO DEJANA: Saslušan Nenad K. (40), suvozač iz "punta smrti"

J.D.Lj.

05. 09. 2023. u 17:00

NENAD K. (40), suvozač u "'puntu' smrti", za čijim volanom je bio Dejan J. (51) iz Debeljače, koji je u nedelju u popodnevnim satima, poginuo na auto-putu "Miloš Veliki" kada je vozio u suprotnom smeru, saslušan je danas u beogradskom Urgentnom centru, prilikom čega je u svom iskazu, do detalja, opisao šta se desilo.

ИЗ ЗАПАЉЕНОГ АУТА ИСКОЧИО ПРЕКО ДЕЈАНА: Саслушан Ненад К. (40), сувозач из пунта смрти

Foto: Instagram/Printskrin/Srbijalajv_beograd

On je, navodno, rekao da su se on i Dejan, koji je vozio "fijat punto", uključili na auto-put na obilaznici kod Ostružnice u smeru prema Novom Sadu. 

- Kada smo došli do "Miloša Velikog", pogrešno smo se uključili u traku auto-puta koja je namenjena za smer ka Novom Beogradu, a mi smo išli ka Obrenovcu, u suprotnom smeru - ispričao je ključni svedok nesreće.

- Dejana sam, u toku vožnje upozorio da se krećemo u pogrešnom pravcu. Ipak, nastavili smo da se vozimo dalje, u nadi da ćemo pronaći mesto gde bismo mogli da se isključimo. 

Međutim, onda su se sudarili sa vozilom marke "hjundai", kojim je upravljala Dragoslava P. (30) i koja je sa teškim povredama prevezena u KBC Zemun. 

- Sve je počelo da gori - rekao je Nenad K.

- Dejan je bio u nesvesti. Jedva sam se spasao, sekunde su bili u pitanju... Izašao sam preko Dejana iz vozila, a onda sam vikao i drmao ga, pokušavajući da ga probudim... nažalost, nisam uspeo. 

Svedok je, navodno, ispričao i to da su on i prijatelj tog dana krenuli na svadbu u Ivanjicu, naglašavajući više puta da su promašili izlaz na auto-putu. Naveo je i da su pre puta popili više piva. 

Suvozač iz "automobila smrti" tvrdi da Dejan i on nisu snimali telefonom vožnju u kontra smeru, niti su bilo kakve snimke tokom putovanja postavljali na društvene mreže, niti su imali takvu nameru, kako su to navodili pojedini mediji. 

Inače, kako je utvrđeno, oba telefona, Dejanov i Nenadov, izgorela su u zapaljenom automobilu. 

Prema nezvaničnim informacijama, Dejan J., inače maser iz Debeljače, navodno je prethodnih dana oglasio na prodaju svoj "fijat punto" sa atestiranim plinom, u kojem je u nedelju nastradao, i za koji je tražio 700 evra. 

Na jezivom snimku nesreće, koji se brzo raširio po društvenim mrežama, jasno se vidi trenutak u kom je "punto" naleteo na drugo vozilo, a onda buknuo i potpuno izgoreo. Snimak su, inače, napravili vozači koji su se, spletom okolnosti, prilikom tragedije, našli na licu mesta. 

Inače, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu vezano za ovaj slučaj, dalo je naloge da se obavi obdukcija, toksikologija, pregledi vozila, kao i da se prikupe svi drugi dokazi i dostave izveštaji. Nakon Nenada K., sledi saslušanje Dragoslave P. i drugih svedoka, kao i brojna veštačenja. 

KAZNA

Inače, vožnja u kontra smeru na auto-putu se smatra nasilničkom vožnjom i za to je predviđena kazna zatvora od 30 dana, novčana kazna od 160.000 dinara i uz to 19 kaznenih poena i jednogodišnja zabrana upravljanja vozilom. 

POTREBNA KRV ZA DRAGOSLAVU

- Nenadu su prvobitno konstatovane lake povrede, a nakon detaljnih pregleda utvrđeno je da je teško povređen, odnosno da ima prelom grudne kosti i serijski prelom rebara - navodi naš izvor iz bolnice. - On je smešten u Urgentnom centru, na Odeljenju grudne hirurgije. 

Dragoslava P. (30), koja je bila na mestu vozača "hjundaija" u svesnom stanju je prevezena u KBC Zemun. Njeni prijatelji oglasili su se juče preko društvenih mreža i zamolili za pomoć, odnosno za dobrovoljno davanje krvi neophodne za njen oporavak. 

BONUS VIDEO: AUTOBUS UDARIO ŽENU I DETE - Teška nesreća na Labudovom brdu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024