OVO JE LJUBIŠA KOJI SE UTOPIO NA PECANJU Ćerka neutešna: Zvala sam ga, kao da sam predosetila tragediju (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

27. 07. 2023. u 19:23

LjUBIŠA Popović (58) iz Melenaca kod Zrenjanina utopio se u sredu predveče na divljem kupalištu Peskara, na periferiji ovog banatskog sela. Njegovo beživotno telo, posle sat i po vremena potrage, izvukli su iz vode spasilački timovi policije i vatrogasaca, a naložena je obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

ОВО ЈЕ ЉУБИША КОЈИ СЕ УТОПИО НА ПЕЦАЊУ Ћерка неутешна: Звала сам га, као да сам предосетила трагедију (ФОТО)

Foto: privatna arhiva

Njegova ćerka Slađana, skrhana bolom zbog gubitka oca, potvrdila je da je Ljubiša bio strastveni pecaroš, ali i da je imao epilepsiju.

- Otišao je sa sestrićem Novicom na pecanje i s obzirom na to da je bilo sparno, Novica je otišao do česme na groblju, koje je u blizini, da se osveži. Kada se vratio, Ljubiše nije bilo. Zvao ga je i tražio po Peskari, ali mog oca nije mogao da nađe. Da li mu je u tom trenutku pozlilo, pa je pao u vodu, ne znam, jer u tom trenutku nikoga nije bilo na kupalištu - kaže Slađana i dodaje da su ronioci Žandarmerije došli oko 20 časova i vrlo brzo pronašli beživotno telo njenog oca.

B.Grujić i Fejsbuk

Slađana pokušava da uteši svoju baku Veselinku, Ljubišinu majku, i dodaje da njen otac nije znao da pliva.

-  Pokušala sam oko 18 sati da ga pozovem, kao da sam nešto predosetila, ali je njegov telefon bio nedostupan. Otišla sam sa komšijom do Peskare i odmah pozvala policiju - ispričala je Slađana i dodala da su ronioci Žandarmerije došli oko 20 časova i vrlo brzo pronašli beživotno telo njenog oca, svega jedan metar od mesta gde  je pecao. 

U dvorištu porodične kuće u Melencima, brojna rodbina i Ljubišin sestrić Novica Cvetić iz susednog sela Kumane.

DNO NERAVNO I VODA DUBOKA

Meštani Melenaca, sa velikim podozrenjem i strahom pričaju o Peskari, obzirom da je poznato  da je dno ovog divljeg kupališta, neravno i da je voda duboka samo nekoliko metara od obale.

- Bio sam sa ujakom kobnog popodneva na pecanju, iz Kumana sam atarskim putem došao biciklom, našli smo se na mestu gde obično pecamo, a onda sam mi rekao da idem do česme da se umijem - priča Novica i dodaje:

-  Rekao mi je Mićo, moj vidimo se, prošlo je najviše desetak minuta, vratio sam se, ali ujaka nije bilo nigde. Ulazio sam u vodu, u trsku, obišao Peskaru i ništa- dodao je Novica.

B.Grujić i Fejsbuk

Pre pet godina, početkom juna 2018, na Peskari se udavio trinaestogodišnji dečak, neplivač, iz Melenaca, a njegovo telo izvukli su ronioci Žandarmerije posle nekoliko sati.

BONUS VIDEO - OTKRIVEN RIMSKI TITANIK U VIMINACIJUMU: Arheolozi kažu da je plovilo bilo duže od 20 metara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)