ĐORĐE SE UTOPIO U ZAPADNOJ MORAVI: Tragedija koja je potresla Kruševac pre godinu dana (VIDEO)

S.BABOVIĆ

03. 07. 2023. u 12:38

TELO Đorđa Nedeljkovića (21) iz Velike Kruševice kod Kruševca nađeno je pre godinu dana u priobalju Zapadne Morave. Zajedno sa bratom J. N., Đorđe je 4. jula krenuo na kupanje u ataru sela Jasika. Nijedan od njih nije bio dobar plivač.

ЂОРЂЕ СЕ УТОПИО У ЗАПАДНОЈ МОРАВИ: Трагедија која је потресла Крушевац пре годину дана (ВИДЕО)

Foto:S.Babović

- Snaja me je zvala negde posle 17 sati, samo je rekla „Đoleta nema, utopio se” -  posvedočio je za „Novosti” unesrećeni stric Milomir Nedeljković. - Nisam mogao da verujem šta se dešava, samo sam doleteo na obalu kako sam umeo i znao...

Đorđe je tog dana završio prvu smenu u fabrici DS Smit, gde je radio oko godinu dana kao vozač viljuškara.

- Dežurna služba je u ponedeljak oko 18.15 dobila informaciju da je na potezu sela Jasika i Kukljin, na oko kilometar uzvodno od mosta u Jasici nestalo lice – naveo je izvor „Novosti”. - Pretraga je krenula sa šest članova Tima za spasavanje na vodi, tri čamca sa pratećom opremom, kao i vatrogascem-spasiocem i dva vozila sa opremom.

Nažalost, prva potraga nije dala rezultata. Dan kasnije, spasioci su u dva čamca ponovo porinuli u Zapadnu Moravu. Zaustavljali su se i uskakali u vodu, čim bi primetili bilo šta što je moglo da ukaže na neki trag. Posle manje od tri sata pretrage reke i obala od tzv. uvale „Kanal”, gde su braća sišla u reku, nađeno je telo mladića.

- Završio je Politehničku školu „Milutin Milanković”, ali mu je želja oduvek bila da nosi policijsku uniformu – otkrili su tada u porodici za „Novosti”. - Pre pet godina ostali su bez oca. Tuga velika. Bio je vredan, dobar, bavio se kao mlađi sportom, bez ikakvog poroka.

Da Zapadna Morava nije naivna reka, čak ni za najiskusnije plivače, posvedočili su i meštani Jasike. Budimir Tomić od 2014. godine redovno kampuje i peca šarana nedaleko od mesta gde je ugašen život mladića.

- Voda je dosta menjala nivo i tok nakon poplava 2015. i 2016. godine, oprez mora da bude prisutan - kaže za „Novosti” Budimir Tomić. - Dešavalo se da i mladi i stari iskušavaju sebe i sopstvene plivačke mogućnosti.

Pre dve godine, u istoj reci u Trsteniku, nađeno je telo Velibora K. (29) iz Krupnja kod Loznice. Telo Raška M. (70) isplivalo je nekoliko meseci nakon što je sredinom januara 2021. nesrećni čovek pao sa skele u Selištu kod Trstenika. Plovilo na kojoj je bio sa još trojicom rođaka i prijatelja se prevrnulo i potonulo u pravcu Stopanje, a sa skelom je nestao i nesrećni čovek.

Meštanin V. C. (60) iz istog sela utopio se godinu dana ranije u Zapadnoj Mopravi kada je krenuo u pravcu njiva, na traktoru. 

Među najtragičnijim događajima na ovoj reci bilo je utapanje Radomira Matkovića (26), mladića iz Medveđe, koji se u Zapadnoj Moravi udavio pred nemoćnim ocem 2013. godine. 

- I dno reke nije jednako, to je posebna opasnost - rekao je za „Novosti“ Trsteničanin Radovan Janošević, koji je odrastao pored Zapadne Morave.

VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024